Artikel top billede

Sjusker med password og backup: Så dårlige er danskerne til it-sikkerhed

Hver tredje borger i Danmark genbruger i høj grad sit password flere steder. Det viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, der også peger på, at alt for få tager backup af deres computer og telefon.

Hvis du spørger danskerne selv, er de meget bevidste om, at sikkerheden skal have topprioritet, når de færdes på nettet.

Men stor genbrug af passwords og mangel på backup af telefoner og comptere viser, ifølge en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, at danskerne ikke er helt forberedte, hvis hackere alligevel skulle få adgang til oplysningerne.

Læs også: Ny undersøgelse: Mangel på digitale kompetencer i Danmark kan koste 190 milliarder kroner i omsætning og 57.000 job

For mens over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, at de ved, hvad der skal til for at mindske hacking, svarer hver tredje, at de i høj grad eller meget høj grad anvender det samme password flere steder.

Derudover viser undersøgelsen, at kun 37 procent af borgerne tager regelmæssig backup af deres computere. Samtidig er det kun er 28 procent, der reglmæssigt tager backup af deres telefoner.

Til gengæld er danskerne generelt bedre til at forebygge hackerangreb.

Læs også: Skal du have nyt job? Her er syv spændende it-sikkerhedsjob, der er ledige lige nu

64 procent svarer nemlig, at de er opmærksomme på risikoen ved at bruge offentligt Wi-fi. Og kun fire procent har delt deres password med en kollega.

Særligt unge har ikke styr på sikkerheden

Men selv om de fleste selv mener, at de godt ved, hvad der skal til for at færdes sikkert på nettet, svarer hver tredje i undersøgelsen alligevel, at de ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt af et hackerangreb.

Ifølge undersøgelen er det særligt de unge under 36 år, der ikke har styr på, hvad de skal gøre, hvis de bliver hacket.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Samtidig er de mindre opmærksomme på, hvad de særligt skal passe på, når de er på nettet, mens danskere der ikke selv mener, at de er særligt digitalt stærke, har en mere risikobaseret tilgang, fremgår det i undersøgelsen.

“Der kunne altså være behov for at gøre en indsats for, at navnlig de yngre borgere bliver bedre til at forberede sig, hvis det går galt, og hvad de så skal gøre,” står der i undersøgelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere