Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Sjusker med password og backup: Så dårlige er danskerne til it-sikkerhed

Hver tredje borger i Danmark genbruger i høj grad sit password flere steder. Det viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, der også peger på, at alt for få tager backup af deres computer og telefon.

Hvis du spørger danskerne selv, er de meget bevidste om, at sikkerheden skal have topprioritet, når de færdes på nettet.

Men stor genbrug af passwords og mangel på backup af telefoner og comptere viser, ifølge en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, at danskerne ikke er helt forberedte, hvis hackere alligevel skulle få adgang til oplysningerne.

Læs også: Ny undersøgelse: Mangel på digitale kompetencer i Danmark kan koste 190 milliarder kroner i omsætning og 57.000 job

For mens over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, at de ved, hvad der skal til for at mindske hacking, svarer hver tredje, at de i høj grad eller meget høj grad anvender det samme password flere steder.

Derudover viser undersøgelsen, at kun 37 procent af borgerne tager regelmæssig backup af deres computere. Samtidig er det kun er 28 procent, der reglmæssigt tager backup af deres telefoner.

Til gengæld er danskerne generelt bedre til at forebygge hackerangreb.

Læs også: Skal du have nyt job? Her er syv spændende it-sikkerhedsjob, der er ledige lige nu

64 procent svarer nemlig, at de er opmærksomme på risikoen ved at bruge offentligt Wi-fi. Og kun fire procent har delt deres password med en kollega.

Særligt unge har ikke styr på sikkerheden

Men selv om de fleste selv mener, at de godt ved, hvad der skal til for at færdes sikkert på nettet, svarer hver tredje i undersøgelsen alligevel, at de ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt af et hackerangreb.

Ifølge undersøgelen er det særligt de unge under 36 år, der ikke har styr på, hvad de skal gøre, hvis de bliver hacket.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Samtidig er de mindre opmærksomme på, hvad de særligt skal passe på, når de er på nettet, mens danskere der ikke selv mener, at de er særligt digitalt stærke, har en mere risikobaseret tilgang, fremgår det i undersøgelsen.

“Der kunne altså være behov for at gøre en indsats for, at navnlig de yngre borgere bliver bedre til at forberede sig, hvis det går galt, og hvad de så skal gøre,” står der i undersøgelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere