Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Sjusker med password og backup: Så dårlige er danskerne til it-sikkerhed

Hver tredje borger i Danmark genbruger i høj grad sit password flere steder. Det viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, der også peger på, at alt for få tager backup af deres computer og telefon.

Hvis du spørger danskerne selv, er de meget bevidste om, at sikkerheden skal have topprioritet, når de færdes på nettet.

Men stor genbrug af passwords og mangel på backup af telefoner og comptere viser, ifølge en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, at danskerne ikke er helt forberedte, hvis hackere alligevel skulle få adgang til oplysningerne.

Læs også: Ny undersøgelse: Mangel på digitale kompetencer i Danmark kan koste 190 milliarder kroner i omsætning og 57.000 job

For mens over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, at de ved, hvad der skal til for at mindske hacking, svarer hver tredje, at de i høj grad eller meget høj grad anvender det samme password flere steder.

Derudover viser undersøgelsen, at kun 37 procent af borgerne tager regelmæssig backup af deres computere. Samtidig er det kun er 28 procent, der reglmæssigt tager backup af deres telefoner.

Til gengæld er danskerne generelt bedre til at forebygge hackerangreb.

Læs også: Skal du have nyt job? Her er syv spændende it-sikkerhedsjob, der er ledige lige nu

64 procent svarer nemlig, at de er opmærksomme på risikoen ved at bruge offentligt Wi-fi. Og kun fire procent har delt deres password med en kollega.

Særligt unge har ikke styr på sikkerheden

Men selv om de fleste selv mener, at de godt ved, hvad der skal til for at færdes sikkert på nettet, svarer hver tredje i undersøgelsen alligevel, at de ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt af et hackerangreb.

Ifølge undersøgelen er det særligt de unge under 36 år, der ikke har styr på, hvad de skal gøre, hvis de bliver hacket.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Samtidig er de mindre opmærksomme på, hvad de særligt skal passe på, når de er på nettet, mens danskere der ikke selv mener, at de er særligt digitalt stærke, har en mere risikobaseret tilgang, fremgår det i undersøgelsen.

“Der kunne altså være behov for at gøre en indsats for, at navnlig de yngre borgere bliver bedre til at forberede sig, hvis det går galt, og hvad de så skal gøre,” står der i undersøgelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere