Sjusker med password og backup: Så dårlige er danskerne til it-sikkerhed

Hver tredje borger i Danmark genbruger i høj grad sit password flere steder. Det viser en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, der også peger på, at alt for få tager backup af deres computer og telefon.

Hvis du spørger danskerne selv, er de meget bevidste om, at sikkerheden skal have topprioritet, når de færdes på nettet.

Men stor genbrug af passwords og mangel på backup af telefoner og comptere viser, ifølge en undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, at danskerne ikke er helt forberedte, hvis hackere alligevel skulle få adgang til oplysningerne.

Læs også: Ny undersøgelse: Mangel på digitale kompetencer i Danmark kan koste 190 milliarder kroner i omsætning og 57.000 job

For mens over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, at de ved, hvad der skal til for at mindske hacking, svarer hver tredje, at de i høj grad eller meget høj grad anvender det samme password flere steder.

Derudover viser undersøgelsen, at kun 37 procent af borgerne tager regelmæssig backup af deres computere. Samtidig er det kun er 28 procent, der reglmæssigt tager backup af deres telefoner.

Til gengæld er danskerne generelt bedre til at forebygge hackerangreb.

Læs også: Skal du have nyt job? Her er syv spændende it-sikkerhedsjob, der er ledige lige nu

64 procent svarer nemlig, at de er opmærksomme på risikoen ved at bruge offentligt Wi-fi. Og kun fire procent har delt deres password med en kollega.

Særligt unge har ikke styr på sikkerheden
Men selv om de fleste selv mener, at de godt ved, hvad der skal til for at færdes sikkert på nettet, svarer hver tredje i undersøgelsen alligevel, at de ikke ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver ramt af et hackerangreb.

Ifølge undersøgelen er det særligt de unge under 36 år, der ikke har styr på, hvad de skal gøre, hvis de bliver hacket.

Læs også: Her er de 12.000 mest brugte passwords: Se om dit også er på listen

Samtidig er de mindre opmærksomme på, hvad de særligt skal passe på, når de er på nettet, mens danskere der ikke selv mener, at de er særligt digitalt stærke, har en mere risikobaseret tilgang, fremgår det i undersøgelsen.

“Der kunne altså være behov for at gøre en indsats for, at navnlig de yngre borgere bliver bedre til at forberede sig, hvis det går galt, og hvad de så skal gøre,” står der i undersøgelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.