Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google beder EU-domstol om at afskrive bøde på over 11 milliarder

I dag rakte Google ud til EU's næsthøjeste domstol for at få afvist et krav om, at skulle betale over 11 milliarder kroner i bøde for en 10 år langt praksis om dominans på søgeannonce-markedet.

Google har i dag, mandag, opfordret EU's næsthøjeste domstol til at afvise en bøde, som EU's antitrust-rekulatorer har tilkendt søgemaskinen for tre år siden.

Bøden ligger på 11 milliarder kroner, og Google har i sin tid fået den for et 10 år linagt misbrug af sin dominans på markedet. Beskyldningen går på, at Google førsægte at stoppe websteder i at bruge andre søgeannonce-mæglere end sin AdSense-platform.

Det skrive Reuters.

Google har også anfægtet bøden ved retten i Luxembourg. Nu vil søgemaskinee-giganten redegøre for sin sag under en tre-dages høring, der starter på mandag 9. maj.

Google mener at det var forkert, da EU-instandser vurderede, at søgeannoncer og ikke-søgeannoncer ikke konkurrerer.

Google vil også sætte spørgsmålstegn ved EU-Kommissionens posutalt om, at virksomhedens eksklusivitet, premium-placering og minimumsklausuler om Google-annoncer var misbrug.

Så sent som sidste år tabte Google en sag til anittrust-regulatorerne i en sag om brugen af ​​sin egen prissammenligningstjeneste for at opnå en uretfærdig fordel i forhold til mindre europæiske rivaler.

2,42 milliarder euro - 18 milliarder danske kroner - vurderede domstolen at Google retfærdgvis måtte betale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere