Artikel top billede

Årtiets nyhed for e-bøger: Nu åbner Amazon op for det åbne e-pub format

For Kindle-brugerne kan der være tale om den største nyhed i seriens snart 15 år.

I al den tid hvor e-bogslæsere har eksisteret, har læserne stået med et grundlæggende valg.

Enten skulle der satses på det brede, men også proprietære udvalg fra Amazons branche-definerende Kindle-serie eller tys til tredjeparters ofte mindre avancerede enheder og mere begrænset udvalg.

Det valg letter Amazon omsider i den seneste opdatering til selskabets ’Kindle Documents Service’ program, noterer PCWorld.

Her vil det fremover være muligt at konvertere det åbne ePub format til det Kindle-venlige AZW3 format, hvorfra det kan overføres trådløst over wifi til en foretrukne Kindle-læser.

Med opdateringen gør Amazon det for første gange muligt at overføre det åbne format, siden Kindle serien debuterede i 2007.

E-pub formatet er understøttet alle førende e-bogslæsere med undtagelse af Amazons Kindle og er blandt andet populært fordi det kan tilbyde digitale bøger uden ophavsretslig beskyttelse (DRM).

Udviklingen indenfor e-bogslæsere fra blandt andet Amazon er typisk gået stille. Den første Kindle med USB-C port udkom i 2021, godt seks år efter at de smartphones og tablets tog standarden i brug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere