Artikel top billede

Årtiets nyhed for e-bøger: Nu åbner Amazon op for det åbne e-pub format

For Kindle-brugerne kan der være tale om den største nyhed i seriens snart 15 år.

I al den tid hvor e-bogslæsere har eksisteret, har læserne stået med et grundlæggende valg.

Enten skulle der satses på det brede, men også proprietære udvalg fra Amazons branche-definerende Kindle-serie eller tys til tredjeparters ofte mindre avancerede enheder og mere begrænset udvalg.

Det valg letter Amazon omsider i den seneste opdatering til selskabets ’Kindle Documents Service’ program, noterer PCWorld.

Her vil det fremover være muligt at konvertere det åbne ePub format til det Kindle-venlige AZW3 format, hvorfra det kan overføres trådløst over wifi til en foretrukne Kindle-læser.

Med opdateringen gør Amazon det for første gange muligt at overføre det åbne format, siden Kindle serien debuterede i 2007.

E-pub formatet er understøttet alle førende e-bogslæsere med undtagelse af Amazons Kindle og er blandt andet populært fordi det kan tilbyde digitale bøger uden ophavsretslig beskyttelse (DRM).

Udviklingen indenfor e-bogslæsere fra blandt andet Amazon er typisk gået stille. Den første Kindle med USB-C port udkom i 2021, godt seks år efter at de smartphones og tablets tog standarden i brug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?