Artikel top billede

Årtiets nyhed for e-bøger: Nu åbner Amazon op for det åbne e-pub format

For Kindle-brugerne kan der være tale om den største nyhed i seriens snart 15 år.

I al den tid hvor e-bogslæsere har eksisteret, har læserne stået med et grundlæggende valg.

Enten skulle der satses på det brede, men også proprietære udvalg fra Amazons branche-definerende Kindle-serie eller tys til tredjeparters ofte mindre avancerede enheder og mere begrænset udvalg.

Det valg letter Amazon omsider i den seneste opdatering til selskabets ’Kindle Documents Service’ program, noterer PCWorld.

Her vil det fremover være muligt at konvertere det åbne ePub format til det Kindle-venlige AZW3 format, hvorfra det kan overføres trådløst over wifi til en foretrukne Kindle-læser.

Med opdateringen gør Amazon det for første gange muligt at overføre det åbne format, siden Kindle serien debuterede i 2007.

E-pub formatet er understøttet alle førende e-bogslæsere med undtagelse af Amazons Kindle og er blandt andet populært fordi det kan tilbyde digitale bøger uden ophavsretslig beskyttelse (DRM).

Udviklingen indenfor e-bogslæsere fra blandt andet Amazon er typisk gået stille. Den første Kindle med USB-C port udkom i 2021, godt seks år efter at de smartphones og tablets tog standarden i brug.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere