Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

USA skruer op for midlerne til kvanteteknologi-forskning som et led i cybersikkerhedsoprustningen

Snart er der endnu flere midler til forskere, der beskæftiger sig med kvanteteknologi i USA. Kvantecomputere bliver nemlig snart de nye våben i den digitale cyberkrig.

Der foregår lige nu et kapløb mellem verdens store nationer, og USa har netop annonceret sin seneste træk. Det handler om udvikling på kvanteteknologi-området.

Den der vinder dette vinder også i diciplinerne kunstig intelligens, materialevidenskab og kemi og ikke mindst cybersikkerhed.

Det skriver Reuters.

Det Hvide Hus har onsdag lanceret en liste over foranstaltninger til støtte for kvanteteknologi i USA. Samtidig udstikker man tiltag til at øge cybersikkerheden for at forsvare sig mod den næste generation af supercomputere.

Kvantecomputere kan fungere millioner af gange hurtigere end nutidens avancerede supercomputere. I modsætning til en klassisk computer, som udfører beregninger en ad gangen, kan en kvantecomputer udføre mange beregninger på samme tid.

Biden vil også underskrive et nationalt sikkerhedsmemorandum, der skitserer administrationens plan for at adressere de risici, som kvantecomputere udgør for USAs cybersikkerhed.

En højtstående embedsmand i administrationen udtaler, ifølge Reuters, at forskning viser, at kvantecomputere snart vil nå en tilstrækkelig størrelse og dét sofistikerede niveau, der er nødvendigt for at bryde meget af den kryptografi, der i øjeblikket sikrer digital kommunikation på internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere