Artikel top billede

USA skruer op for midlerne til kvanteteknologi-forskning som et led i cybersikkerhedsoprustningen

Snart er der endnu flere midler til forskere, der beskæftiger sig med kvanteteknologi i USA. Kvantecomputere bliver nemlig snart de nye våben i den digitale cyberkrig.

Der foregår lige nu et kapløb mellem verdens store nationer, og USa har netop annonceret sin seneste træk. Det handler om udvikling på kvanteteknologi-området.

Den der vinder dette vinder også i diciplinerne kunstig intelligens, materialevidenskab og kemi og ikke mindst cybersikkerhed.

Det skriver Reuters.

Det Hvide Hus har onsdag lanceret en liste over foranstaltninger til støtte for kvanteteknologi i USA. Samtidig udstikker man tiltag til at øge cybersikkerheden for at forsvare sig mod den næste generation af supercomputere.

Kvantecomputere kan fungere millioner af gange hurtigere end nutidens avancerede supercomputere. I modsætning til en klassisk computer, som udfører beregninger en ad gangen, kan en kvantecomputer udføre mange beregninger på samme tid.

Biden vil også underskrive et nationalt sikkerhedsmemorandum, der skitserer administrationens plan for at adressere de risici, som kvantecomputere udgør for USAs cybersikkerhed.

En højtstående embedsmand i administrationen udtaler, ifølge Reuters, at forskning viser, at kvantecomputere snart vil nå en tilstrækkelig størrelse og dét sofistikerede niveau, der er nødvendigt for at bryde meget af den kryptografi, der i øjeblikket sikrer digital kommunikation på internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?