Artikel top billede

USA skruer op for midlerne til kvanteteknologi-forskning som et led i cybersikkerhedsoprustningen

Snart er der endnu flere midler til forskere, der beskæftiger sig med kvanteteknologi i USA. Kvantecomputere bliver nemlig snart de nye våben i den digitale cyberkrig.

Der foregår lige nu et kapløb mellem verdens store nationer, og USa har netop annonceret sin seneste træk. Det handler om udvikling på kvanteteknologi-området.

Den der vinder dette vinder også i diciplinerne kunstig intelligens, materialevidenskab og kemi og ikke mindst cybersikkerhed.

Det skriver Reuters.

Det Hvide Hus har onsdag lanceret en liste over foranstaltninger til støtte for kvanteteknologi i USA. Samtidig udstikker man tiltag til at øge cybersikkerheden for at forsvare sig mod den næste generation af supercomputere.

Kvantecomputere kan fungere millioner af gange hurtigere end nutidens avancerede supercomputere. I modsætning til en klassisk computer, som udfører beregninger en ad gangen, kan en kvantecomputer udføre mange beregninger på samme tid.

Biden vil også underskrive et nationalt sikkerhedsmemorandum, der skitserer administrationens plan for at adressere de risici, som kvantecomputere udgør for USAs cybersikkerhed.

En højtstående embedsmand i administrationen udtaler, ifølge Reuters, at forskning viser, at kvantecomputere snart vil nå en tilstrækkelig størrelse og dét sofistikerede niveau, der er nødvendigt for at bryde meget af den kryptografi, der i øjeblikket sikrer digital kommunikation på internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere