Artikel top billede

(Foto: PR-Foto / Windows)

Microsofts nye build er en kavalkade af fejlrettelser – og en enkelt gamer-funktion

Hvis du havde håbet på en masse nye funktioner ved den nyeste build, så bliver du nok skuffet. Der er nemlig hovedsageligt tale om fejlrettelser. Dog er der noget til fans af Xbox-controllere.

Microsoft har netop udgivet Windows 11 Insider Preview Build 22616, og der er primært blevet fikset problemer.

Denne gang er der dog i høj grad tale om fejlrettelser.

Først og fremmest trækker Microsoft en funktion fra Build 22581 tilbage.

Det betyder, at funktionen "vis skjulte ikoner" i systembakken i højre hjørne af proceslinjen nu fungerer på samme måde som tidligere. Det skyldes feedback fra brugerne, oplyser Microsoft.

Derudover bliver der lavet om på de tidligere udmeldte internet- og MSA-krav.

"I dag vil Windows Insiders på Windows 11 Pro-udgaven nu kun kræve MSA og internetforbindelse under den indledende enhedsopsætning til personlig brug. Hvis du vælger at konfigurere enheden til arbejde eller skole, er der ingen ændring, og den vil fungere på samme måde som før," skriver selskabet.

Derudover får Windows Insidere, som er glade for at benytte Xbox-controllere til pc’en, nu også en ny funktion. På Dev- og Beta-kanalerne kan den nye controller-bar-funktion nu afprøves.

Der er tale om en linje af funktioner, som kommer frem på skærmen, som gør det nemmere for brugeren at skifte mellem nyligt spillede spil eller andre programmer og spil.

Mange rettelser

Herfra er det nye i denne build en liste med rettelser.

  • Microsoft har rettet et problem, hvor ydeevnen på ​​explorer.exe kunne forringes over tid.

  • Derudover er der løst et problem, som fik apps til at lukke ned, når den japanske IME (Input Method Editors) blev benyttet.

  • Der er også levet rettet fejl, som har ført til, at widget-tavlen ville lukke igen, så snart den blev åbnet, og derudover bør den nu være nemmere at få frem.

  • En anden rettelse bør forhindre Quick Settings i at crashe, hvilket der tidligere har været problemer med.

  • Der er også løst et problem, hvor proceslisten ville svinge mellem apps og background groups under effektivitetstilstand.

  • Dertil har en rettelse fikset et problem, hvor nogle apps som Indstillinger ville åbne uden indhold, hvis de blev genåbnet efter en opgradering eller genstart.

  • Microsoft rettede og et problem, der førte til Windows Update-meddelelser viste, at de blev sendt fra "Windows.SystemToast.WindowsUpdate.MoNotification" i stedet for "Windows Update".

  • Og endelig blev der løst et problem med tekstningen i Windows Sandbox, som i visse tilfælde fremgik i sorte bokse.

  • Der arbejdes videre med problemer med livetekstning. Blandt andet fremgår teksterne ikke i visse videoafspilningsapps, hvis der er i fuld skærm, men dette er et kendt problem, og ikke et som er blevet fikset ved denne build.