Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bankdata ansætter ny udviklingsdirektør / Nokia flytter sine HR-funktioner til Oracle Cloud / Microsoft-direktør stopper er 25 år / Canon eftersøger mere digitalisering blandt danske virksomheder

Morgen-briefing: Bankdata ansætter ny udviklingsdirektør / Nokia flytter sine HR-funktioner til Oracle Cloud / Microsoft-direktør stopper er 25 år / Canon eftersøger mere digitalisering blandt danske virksomheder / Devoteam skal samarbejde med it-forsker om digitale processer

Godmorgen! Så blev det tid til ugens tredje morgenbriefing.

Denne onsdag leveres nyhedsoverblikket af Kristoffer Ingemand.

I dag kan du læse om Bankdatas nye udviklingsdirektør, Nokias, der flytter sine HR-funktioner til Cloud, en international Microsoft-direktør, der stopper efter 25 år, Devoteams nye satsning og Canon, som efterspørger mere digitalisering.

Bankdata ansætter ny udviklingsdirektør

Bankdata ansætter Martin Stampe som ny udviklingsdirektør. Han kommer fra en stilling som Senior Vice President for Danske Banks data og analytics-område. Han tiltræder hos Bankdata 1. august.

Det skriver Bankdata i en pressemeddelelse.

”Der er ingen tvivl om, at Martin Stampe er en tung profil inden for finansiel IT. Han har erfaring med både de afgørende kernesystemer og betalingsmotorer og de digitale kundevendte kanaler. Derudover har han spillet en væsentlig rolle i Danske Banks cloud rejse. Med Martin ombord får vi endnu bedre forudsætninger for at realisere Bankdatas strategi,” udtaler Esben Kolind Laustrup, administrerende direktør for Bankdata, i meddelelsen.

Nokia flytter sine HR-funktioner til Oracle Cloud

Nokia flytter sine HR-funktioner i skyen til Oracle Fusion Cloud Human Capital Management (HCM).

Det oplyser Oracle i en pressemeddelelse.

Det vil ske i alle de 130 lande, hvor Nokia i alt har omkring 90.000 ansatte, hvoraf 125 er i Danmark. Det sker som et led i Nokias "One Nokia Digital"-strategi, hvor selskabet digitaliserer flere funktioner.

"Optimering af medarbejderpleje og -oplevelse er en central del af vores personalestrategi. Vores mål er at kunne levere organisationsmæssig agilitet, en problemfri medarbejderoplevelse og effektivitetsforøgelser, der styrker Nokias konkurrenceevne," udtaler Lisbeth Nielsen, Head of People Experience hos Nokia, i meddelelsen.

Microsoft-direktør stopper er 25 år

En af topcheferne i Microsoft, når det kommer til det globale partnernetværk, stopper.

Rodney Clark, der er direktør for partnerkanalen – eller channel & sales chief, vinker farvel til Microsoft efter 25 år i virksomheden.

Det skriver ZDNet.

Det er uvist, hvad han skal nu, men mediet skriver, at han skal være "Executive Officer hos et børsnoteret selskab, der er en fantastisk partner for Microsoft."

Microsoft forventer at have e erstatning på plads 1. juli.

Devoteam skal samarbejde med it-forsker om digitale processer

Devoteam indgår et samarbejde med DI2X om, hvordan kunder skal bruge digitaliseringen.Bag DI2X står Pernille Kræmmergaard, founder og CEO, som har forsket i området i en årrække.

Det skriver Devoteam i en pressemeddelelse.

”Devoteam og DI2X vil sammen kunne undervise, evaluere og hjælpe virksomheder med at øge deres digitale modenhed, skabe resultater og en tydelig retning med fælles begrebsapparat og sprog. Samtidig kan vi guide virksomheder, så de kan realisere de konkrete digitaliseringsinitiativer, som skal igangsættes for at opnå den givne digitale ambition,” udtaler Pernille Kræmmergaard i meddelelsen.

Canon eftersøger mere digitalisering blandt danske virksomheder

Canon har gennemført en undersøgelse via Yougov, hvor 57 procent af de adspurgte danske virksomheder svarer, at deres medarbejdere ikke har sikker adgang til alle vigtige dokumenter, medmindre vedkommende er fysisk til stede på arbejdspladsen.

Derfor søger selskabet nu mere digitalisering, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Vi må konstatere, at en ret stor del af erhvervslivet i Danmark stadig ikke udnytter de digitale muligheder, der kan gøre virksomhederne mere effektive og konkurrencedygtige – ofte endda ved at søsætte relativt simple initiativer. Der er ingen grund til at hvile på laurbærrene i forhold til Danmarks grad af digitalisering, for denne undersøgelse peger i retning af, at vi måske slet ikke er så langt fremme, som vi går og tror,” udtaler Thomas Kronbo, kommerciel direktør i Canon i meddelelsen.