Artikel top billede

Streaming: Tim Robbins i klaustrofobisk sci-fi drama

Den kommende serie Wool på Apple TV+ bygger på grum og spændende bogserie af Hugh Howey.

Det lyder trist at leve hele sit liv i en enorm, underjordisk og 144 etager dyb silo. Men sådan er det i den dystopiske sci-fi serie, Wool, der er ved at afslutte optagelserne og som muligvis allerede i år kommer på Apple TV+.

Serien bygger på en bogserie i tre bind af Hugh Howey, den bærer samme titel som bogseriens første bind og synopsen er ret enkel.

Siloen er ganske vist enorm, men der er regler for alt og tilværelsen er trang og klaustrofobisk.

Så selv om alle ved, at luften udenfor er dødeligt giftig, kan man få den tanke, at det måske snart var på tide at drage ud og se, om ikke der var sikre tilflugtssteder udenfor siloen, måske endda under åben himmel?

Men den slags ideer er farlige for sammenholdet under jorden. Så lufter man dem lidt for højt, dømmes man til at få sit ønske opfyldt.

Man iklædes beskyttelsesdragt og sendes ud gennem luftslusen for at pudse linsen på det kamera, der viser billeder af ødemarken. Men beklageligvis kvæles man som alle andre før én selv efter et par minutter, mens resten af siloens indbyggere kigger med på skærmen. Så kan man nemlig bare lære det.

Siden tager handlingen en række overraskende herresving og bliver ikke mindre grum, efterhånden som den udfolder sig.

De tre bøger – som vi også omtalte for et par år siden – er velskrevne og rasende populære, og der har gennem flere år været forlydender om, at der var en tv-serie på vej. Sidste år satte Apple for alvor processen på skinner, da man bestilte ti afsnit og bl.a. hyrede Rebecca Ferguson (Dune, Mission Impossible) og Tim Robbins (Shawshank Redemption m.m.).

Instruktøren af Wool er norske Morten Tyldom, der bl.a. er kendt for at have instrueret den velfungerende science-fiction film Passengers og som blev Oscarnomineret for The Imitation Game.

For øvrigt har forfatteren Hugh Howey også udgivet en række andre sci-fi bøger, bl.a. den meget velfungerende Sand fra 2014, der endte i noget af en cliffhanger. De seneste år har han imidlertid haft mest travlt med at sejle verden rundt, men til oktober kommer endelig en efterfølger, nemlig Across the Sand, som vi er en del, der venter lettere utålmodigt på.

Titel: Wool / Kommer på Apple TV+, premieredato ukendt