Artikel top billede

Luft under vingerne: DM i papirfly på Danmarks Tekniske Museum

I Kristi Himmelfartsdagene kan man lære at folde verdens bedste papirfly og selv se, hvor langt man kan sende sit fly afsted uden pladsbegrænsninger og irriterende vindpust.

Alle ved, hvor svært det er at folde et virkeligt velflyvende papirfly samt at kaste det, så det ikke vender næsen mod jorden efter få meter eller staller ukontrollabelt og styrter til jorden med et sølle klask.

Så det er klogt at gå i træningslejr, hvis man vil gøre sig gældende i DM i papirfly, der finder sted på Danmarks Tekniske Museum i Kristi Himmelfartsferien 26.-29. maj i tidsrummet 10:30-15:30.

Konkurrencen afvikles i museets store udstillingshal mellem rigtige fly. Så selv om man risikerer at ramme en Starfighter eller en DC-3, er ens kreationer trods alt ikke begrænset af hverken trange vægge eller vindkast.

For øvrigt er Danmarksrekorden i kategorien længste kast for børn på hele 27,14 meter og blev sat i 2017 af Nikolaj Brandt, mens rekorden for voksne blev sat i 2021 af Morten V. Holten-Andersen med et kast på 30,95 meter.

Søndag eftermiddag kåres årets danmarksmester i begge kategorier. Der er præmier til vinderne, som også vil blive offentliggjort på museets sociale medier.

Udover konkurrencen kan børn og voksne lære at folde spændende og tekniske papirfly – eksempelvis den flymodel, der har sat verdensrekorden på imponerende 69,14 meter.

I mellemtiden kan man øve sig med udgangspunkt i eksempelvis denne video, hvor designeren i detaljer selv viser og fortæller, hvordan man folder rekordvinderen.

Find mere information om konkurrencen og praktiske informationer om museet her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere