Artikel top billede

Udstilling: Data afslører hvad der sker når katastrofen rammer

Fra 20. maj kan man på Louisiana se, hvordan en frivillig og ekstremt grundig gravergruppe bruger data og arkitektoniske metoder til at afdække, hvad der præcis sker under konflikter og katastrofer.

Fredag den 20. maj åbner en ny udstilling på Louisiana med titlen Forensic Architecture – Vidner.

Udstillingen handler om, hvordan gravergruppen Forensic Architecture arbejder med at opklare forbrydelser mod civile og krænkelser af menneskerettigheder.

Arbejdet finder ofte sted i tæt samarbejde med NGO-organisationer og foregår ved, at man indsamler, analyserer og visualiserer data og billedmateriale fra blandt andet internettet, som dokumenterer angreb på civile, miljøkatastrofer, brande, luftangreb og migration m.m.

Endelig bruger gruppen arkitekturens metoder til at analysere og modellere rum eller bygge dem virtuelt. Det sker alt sammen i forsøget på at kaste nyt lys over begivenheder og give vidner muligheden for at blive hørt.

Du kan læse mere om udstillingen her.

Forensic Architecture har eksempelvis brugt metoden til at afdække præcis hvad der skete i august 2020, da et lager af 2.750 tons ammoniumnitrat detonerede i Beirut med en kraft svarende til 1,1 kiloton TNT og lagde store dele af byen i ruiner. Det arbejde kan du for øvrigt også læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere