Artikel top billede

(Foto: Vivino)

Pengene fosser ud af Vivino: Taber 80 millioner kroner på et år

Danske Vivino har siden sin stiftelse tabte et trecifret millionbeløb, og det seneste år har budt på et underskud på 80,3 millioner kroner.

Vivino-stifteren Heini Zachariassen sagde engang i et interview med Computerworld, at han elskede at brænde penge af.

De ord lever selskabet op til.

For ifølge erhvervsmediet Finans har Vivino i 2021 indkasseret et underskud på 80,3 millioner kroner, hvilket betyder, at selskabet siden sin stiftelse for 12 år siden har brændt 290 millioner kroner af.

Sidste år havde havde selskabet Vivino dog blot et underskud på syv millioner.

Fik tilført en milliard kroner

Det seneste år har været begivenhedsrigt for Vivino, der i starten af 2021 fik tilført omkring én milliard kroner i en kapitalrunde.

Samtidig valgte Vivinos stifter Heini Zachariassen i sommer at trække sig fra jobbet som administrerende direktør for selskabet, og han overdragede i den forbindelse staffeten til Olivier Grémillion, der har en fortid hos blandt andet Airbnb.

"Da det seneste år klart skiftede forbrugervaner til at købe mere vin online, føltes det som det rigtige tidspunkt at bringe en ny leder med de færdigheder og erfaringer, der fører vores forretning til næste trin i dens udvikling og accelerer vores vækst, hvorfra vi er i dag," lød det i den forbindelse fra Heini Zachariassen i en pressemeddelelse.