Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Endnu et land i rækken: Canada bandlyser de kinesiske telegiganter Huawei og ZTE fra sit 5G-netværk

Flere lande har de seneste år fravalgt Huawei, og nu er det Canada, som siger 'nej tak' til selskabet. ZTE, et andet stort kinesisk teleselskab er heller ikke velkommen i forbindelse med Canadas 5G.

Canada har valgt at forbyde kinesiske Huawei og ZTE fra landets 5g-netværk.

Det skriver BBC.

Meldingen kommer fra det Canadiske industriministerium torsdag.

Andre lande som Storbritannien, USA, Australien og New Zealand har allerede underlagt virksomhederne en række restriktioner.

"Lad mig være meget klar: Vi vil altid beskytte canadiernes sikkerhed og sikkerhed og vil tage alle nødvendige skridt for at beskytte vores telekommunikationsinfrastruktur," siger Francois-Philippe Champagne, Canadas industriminister ifølge BBC, og han fortsætter:

"I en 5G-verden, på et tidspunkt, hvor vi stoler mere og mere i vores daglige liv [på] vores netværk, er dette den rigtige beslutning."

Ifølge mediet har Kinas regering meldt ud, at de ser det canadiske tiltag som et "påskud for politisk manipulation" og beskylder Canada for undertrykkelse af kinesiske selskaber.

Virksomheder, der allerede har installeret udstyret fra de kinesiske producenter, skal nu fjerne det igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere