Artikel top billede

Vejrstationen består af to enheder. Den venstre skal være inde og tilsluttet strøm. Den højre sættes udendørs. Den indeholder to styk AAA batterier og sender trådløst. (Foto: Netatmo)

Test: Din personlige vejrstation er fuldstændig unødvendig og alligevel fascinerer den - når den altså virker...

Test: En vejrstation var julegaven i 1990'erne og selvom den wi-fi baserede version, er langt mere avanceret, er den lige så komplet unødvendig nu som dengang. Alligevel tager jeg mig selv i at tjekke vejret både inde og ude fra Netamos vejrstation. Når jeg altså kan få den til at fungere.

Du husker den nok, og den står sikkert også i den bedstefars eller onkels vindue: En vejrstation der med store digitale tal fortæller, hvordan vejret er både ude og inde.

Det er i dag lavteknologi på højt niveau. Men med alverdens vejrtjenester på din smartphone, er det så overhovedet nødvendigt med data hentet lige ude fra vinduet?

Svaret er et rungende nej så voldsomt, at man skulle tro, atdet var råbt i Roskilde Domkirke.

Trods at det er helt unødvendigt, tjekkede jeg vejret flere gange, mens jeg havde Netamos Smart Home Weather Station til test.

Vi danskere er nu engang et produkt af vores omskiftelige vejr. Og få steder i verden bruges der så meget energi på at tale om vejret. Nu inklusiv undertegnede her i spalterne.

Så i stedet for at se ud ad vinduet for at se, om det jeg skal cykle kort/kort eller lang/lang beklædning, så kigger jeg på en app.

Kan den bruges til noget?

Så ja, en vejrstation er nok ikke specielt nødvendig. Har du alligevel en, som den testede, så kan den tilføre lidt mere information, statistik og underholdning. Især det sidste er en vigtig faktor.

Netatmo har et helt sæt bestående af alt det, som du skal bruge for at lave din egen miniudgave af TV 2 Vejret.

Den testede vejrstation har både inde- og ude aflæsning. Men du kan tilføje regnmåler og endda vindmåler, så du er opdateret med alt, der foregår uden for vinduet.

Enhederne kan køre på samme applikation, så har du en er det blot at tilføje mere udstyr efterhånden, som du investerer.

Nærmest umulig at parre

Netamos app guider dig igennem opsætningen med QR koder med mere, så det bare er at scanne, og så er du kørende. I teorien...

For allerede da jeg skulle hente appen, kunne den ikke finde den via linket i manualen.

Jeg hentede derfor appen manuelt og starter setup. Her bliver du bedt om at scanne en QR kode på selve vejrstationen. Men ak - igen må jeg igennem mange forsøg og lange ventetider.

Det sker jo, men jeg har prøvet andre Netamos produkter før, og det er det samme hver gang.

Det er ganske enkelt ikke færdigprøvet og selskabet software stiller enorme krav til min i forvejen korte tålmodighed over for programmer, der ikke fungerer, som de skal.

Efter utallige forsøg lykkedes det - og det lidt mere held end forstand.

Du bliver vanvittig hver gang du skal parre et produkt. Sætter du dem direkte til din computer via USB går det lettere. Men det er altså ikke noget, der hører dette årti til.

Langt om længe lykkedes det, og når det fungerer, så kører det faktisk OK.

Så selve appen er fin nok. Produkterne opfører sig, som de skal, men du skal være heldig, hvis du får dem op at køre i første hug.

Vejrstationen koster 1.116 kroner. Ønsker du vindmåler, skal du slippe yderligere 655 kroner og yderligere 469 kroner for en regnmåler.

Elendig software og forbindelse

Normalt bruger vi her på Computerworld ikke spalteplads på produkter, der ikke fungerer, og den kategori hører Netamo da heller ikke helt under. Men er bestemt kandidat.

Det er sjældent, at en forholdsvis stor fabrikant leverer så ringe produkter eller software, og det overrasker.

Her er ikke tale om billige produkter. De er faktisk nydeligt lavet i plast, og funktionerne fungerer også, som de skal.

For at være fair skal vi huske, at produkterne og ikke mindst softwaren opdateres jævnligt, og det allerede kan være løst, når dette læses. Men som sagt, er det langt fra første gang, atjeg har prøvet disse problemer fra denne producent. Så tjek, at du har fuld returret, inden du køber.


Loading ikon