Artikel top billede

Pc-kæmpe aflyser chip-krisen: Problemet har løst sig selv

Salget af elektronik er faldet, og dermed har chipkrisen løst sig selv, mener pc-giganten Acer.

Coronakrisen fik efterspørgslen på mikrochips til at stige markant og kastede samtidig verden ud i en længerevarende chipmangel.

Men problemet er ved at løse sig selv. Efter to år med stigende efterspørgsel på elektronikprodukter falder behovet igen, lyder analysen fra pc-kæmpen Acer.

Det skriver Berlingske.

"Vi ser en hurtig afmatning i efterspørgslen. Det betyder, at der ikke længere er et reelt problem med at få de nødvendige komponenter. Den berømte mangel på chip har løst sig selv, fordi efterspørgslen er mindre," siger europadirektør for Acer, Emmanuel Fromont, til Berlingske.

Acer er det femtestørste pc-mærke i Danmark. Selskabet står for salget af fem procent af alle stationære computere og syv procent af alle nye solgte bærbare er en Acer-pc.

Det globale marked for salg af computere følger også Acer-topchefens analyse.

I første kvartal af 2022 blev der sendt 80,1 millioner computere ud til forbrugere på verdensplan. Det svarer til et fald på 3 procent sammenlignet med forrige år.

Med udsigterne til en løsning på problemet omkring mikrochips, står hardware-leverandørerne over for et andet problem, vurderer Acer-direktøren.

Han peger nemlig på behovet for at kunne levere bæredygtige løsninger, som den næste store udfordring for verdens pc-producenter.
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Oracle Database Administrator

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA

Danske Commodities A/S

Head of Data Engineering, Back Office
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere