Artikel top billede

(Foto: 2017 Getty Images / Dave Kotinsky)

Microsoft skruer ned for nyansættelser til Windows-, Office- og Teams-udviklingen

Tech-giganten vil omprioritere organisationen, og det betyder, at ansættelser inden for en række områder i selskabet vil blive begrænset.

Microsoft begrænser sine ansættelser inden for selskabets Windows-, Office-, Teams- og konferencesoftwaregrupper.

Det sker som følge af, at selskabet ønsker at revurdere sine prioriteter, efterhånden som det nærmer sig slutningen af ​​sit regnskabsår 30. juni.

Det skriver medierne Thurrott og Bloomberg.

”Alle nye ansættelser skal godkendes af executive vice president Rajesh Jha og hans ledelsesteam,” har Rajesh Jha oplyst i en mail til medarbejderne ifølge medierne.

Windows-, Office-, Teams- og konferencesoftwaregrupperne er den seneste tid blevet udvidet, og derfor ønsker Microsoft nu at sikre sig, at der foretages de rigtige ansættelser og hyrer folk de rigtige steder, og derfor træder selskabet nu lidt på bremsen.

Lige efter lønforhøjelser

Der er ikke tale om virksomhedsomspændende afmatning på alle områder, og Microsoft vil derfor fortsætte med at ansætte på andre områder.

Nyheden kommer ovenpå en periode, hvor mange virksomheder har taget Microsofts produkter til sig ovenpå pandemien, og særligt Teams har opnået en stærk markedsposition og bliver ofte videreudviklet med nye funktioner. Microsoft har dog oplyst til Bloomberg, at forsigtighed er almindeligt i en tid med økonomiske udsving.

Meldingen kommer også kort efter, at Microsofts topchef Satya Nadella har annonceret forbedringer af medarbejdernes vilkår.

Det drejer sig om, at Microsoft vil næsten fordoble sit globale budget for meritbaserede lønstigninger og øge sit udvalg for årlig aktiebaseret kompensation med mindst 25 procent for medarbejdere, der er på seniordirektørniveau og derunder.

"Igen og igen ser vi, at vores talent er i høj efterspørgsel på grund af det fantastiske arbejde, I gør for at styrke vores kunder og partnere," skrev Satya Nadella i et notat til de ansatte ifølge Geekwire, og han fortsatte:

"På tværs af lederteamet er jeres indflydelse både anerkendt og dybt værdsat – og for det vil jeg gerne sige en stor tak. Det er derfor, vi laver langsigtede investeringer i hver enkelt af jer."

Ikke for direktører

Stigningerne drejer sig om ansatte, som er på niveau 67 eller derunder.

Niveau 67 svarer til senior directors. Det betyder, at dem der har partner-niveau hos Microsoft eller er general managers, vicepræsidenter og andre højere rangerende direktører ikke er i fokus i denne udmelding.

Microsoft rapporterede aktiebaserede kompensationer for 6,1 milliarder dollar – svarende til 43,4 milliarder kroner – ved sidste regnskabsår, der sluttede 30. juni 2021. Det svarer til 10 procent af selskabets overskud på 61 milliarder dollar – svarende til 434 milliarder kroner.

Ved 30.juni 2021 havde Microsoft 181.000 ansatte over hele verden. Til sammenligning havde Google 156.500 ansatte ved udgangen af ​​2021, og Apple havde 154.000.