Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Elgiganten snydt for halv million kroner

En mand er fængslet og sigtet for at have købt ind hos Elgiganten for en halv million kroner ved hjælp af kortoplysninger på stjålne og dækningsløse kreditkort.

Den danske elektronik-forhandler Elgiganten er blevet snydt for en halv million kroner.

Det skriver Finans.

To mænd blev først dømt og siden løsladt for omfattende svindel for seks millioner kroner mod Elgiganten i februar. Nu sigtes de så på ny for at have hjulpet en tredje mand med databedrageri.

Med kortoplysninger på stjålne og dækningsløse kreditkort skal han have købt ind for mere end en halv million kroner. Han har delvist erkendt sig skyldig.

Ifølge sigtelsen er der tale om databedrageri af andre personers kortoplysninger 47 gange.

Sagen er del af en sag, politiet omtaler som 'Sweet Talk', hvor de to mænd skal have lokket især ældre kvinder til at udlevere følsomme oplysninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere