Artikel top billede

Twitter får milliardbøde for at misbrugere telefonnumre og mail-adresser

Brugerne oplyste deres telefonnumre og mail-adresse til Twitter, fordi de vil styrke sikkerheden. Men Twitter brugte også oplysningerne til målretning af annoncer.

Det sociale medier Twitter har fået en bøde af det amerikanske handelstilsyn FTC på 150 millioner dollar – eller lige knap én milliard krone – for uretmæssigt at anvende telefonnumre og mail-adresser til at målrette annoncer.

Det skriver BBC.

Ifølge BBC blev mail-adresser og telefonnumrene i 2013 indsamlet, fordi de skulle forbedre sikkerheden for brugerne i forbindelse med implementering af to-faktor-sikkerhed.

Men det har efterfølgende vist sig, at de telefonnumre og mail-adresser som brugerne oplyste efterfølgende også er blevet brugt til at målrette annoncer mod brugerne.

140 millioner er ramt

I alt menes det er at 140 millioner Twitter-brugere har været ramt af selskabets praksis, der har været med til at understøtte selskabets annonce-baserede forretningsmodel.

”Som det fremgår af klagen har Twitter indhentet data fra brugerne under påskud af at skulle bruge dem til et sikkerhedsformål, men selskabet endte i stedet med at bruge data til at målrette annoncer mod brugerene,” siger Lina Khan, formand for FTC, ifølge BBC

Bøden fra FTC kommer efter, at Twitter i december 2020 blev ramt af en bøde fra EU på knap 3,4 millioner kroner for brud på GDPR-reglerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere