Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM skal betale 11 milliarder kroner i erstatning for at have snuppet storkunde foran partner

En amerikansk domstol har pålagt IBM at betale 1,6 milliarder dollar i erstatning til IBM's partner og konkurrent BMC. IBM snuppede en stor mainframe-kontrakt foran selskabet, lyder det.

En føderal dommer har pålagt IBM at betale 1,6 milliarder dollar, svarende til over 11 milliarder kroner, i erstatning til softwareselskabet BMC, der både er IBM's partner og konkurrent.

Det skriver Zdnet.

Ifølge søgsmålet fra BMC i 2017 dumpede storkunden AT&T BMC's mainframe-softwareprodukter til fordel for IBM's egen software.

BMC hævdede, at handlen krænkede den omhyggelige aftale, som det havde indgået med IBM om at arbejde med fælles kunder.

"IBM er en af ​​de største teknologivirksomheder i verden – og den udnyttede BMC's berettigede tillid til egen vindings skyld og cementerede sin abdikation af god tro og fair handel i sin egen interesse," skrev den amerikanske distriktsdommer Gray Miller i hans beslutning.

AT&T havde ellers været en af BMC's største mainframe-kunder siden 2008, hvor telegiganten har brugt BMC's software på sine IBM-mainframes.

Men gennem årene voksede IBM's indtægter betydeligt fra AT&T, og fra 2017 modtog IBM mere end 100 millioner dollar om måneden fra AT&T.

Dommeren stod på BMC's side og beordrede IBM til at betale for kontraktmæssige skader, straferstatning plus renter.

IBM planlægger at appellere dommen og kalder den "fuldstændig ustøttet af fakta og lov."

I en erklæring tilføjer IBM, at "beslutningen om at fjerne BMC Software-teknologi fra dets mainframes påhvilede udelukkende AT&T."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere