Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Norlys får grønt lys til kæmpe fibersalg til udenlandske investorer

Erhvervsstyrelsen har nu godkendt Norlys' salg af godt en tredjedel af fiberforretning til hollandske og franske investorer i en af de ‘største handler med et fibernet i Europa.’ Prisen er angiveligt godt otte milliarder kroner.

Efter Erhvervsstyrelsens velsignelse kan Norlys nu gennemføre salget af godt en tredjedel af sin fiberforretning i en kæmpehandel, som ifølge selskabet er en af de ‘største handler med et fibernet i Europa’ nogensinde.

Køberne af 35 procent af fiberforretningen Norlys Tele er den hollandske pensionsfond PGGM og det franske investeringsselskab EDF Invest.

Norlys annoncerede salgsplanerne 1. marts og siden vedtog Norlys' repræsentantskab med et stort flertal salget.

Med handlen i hus skifter Norlys Tele Service A/S navn til Norlys Fiber Infrastruktur A/S og får en ny bestyrelse bestående af blandt andet repræsentanter fra PGGM og EDF Invest.

"Jeg glæder mig til at byde de nye investorer og bestyrelsesmedlemmer for alvor velkommen til Norlys. PGGM og EDF Invest har begge solid erfaring med investeringer i fiberselskaber i lande som Tyskland, Frankrig, Holland og Belgien, og der er ingen tvivl om, at det er kompetente kræfter, vi får med ombord til hjælpe os med at indfri vores ambitiøse mål nu og i fremtiden," lyder det fra Jesper Barslund, formand for bestyrelsen i Norlys Fiber Infrastruktur og COO i Norlys, i en meddelelse.

Direktør Niels Duedahl har tidligere fortalt, at pengene fra salget kan styrke Norlys' udvikling markant.

Selskabet har blandt andet planer om at købe en af Danmarks store mobiloperatører, som tæller Telia, 3, TDC Mobil og Telenor.


Norlys er en sammenlægning af de tidligere tele- og energiselskaber SE og Eniig, der fusionerede i 2019.

Sidenhen har selskabet arbejdet på at omstrukturere sig selv, og tidligere har Norlys meddelt, at man blandt andet vil opsætte 300.000 nye ladestandere fordelt over hele landet.

Norlys er et andelsselskab. Det betyder, at koncernen er ejet af omkring 700.000 andelshavere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere