Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook får sin første CISO / Elon Musk bekylder Twitter for aftalebrud - truer med at droppe opkøb / WhatsApp-problemer koster Yousee-kunder 1920 kroner i dansk retssag

Facebook får sin første CISO. Elon Musk bekylder Twitter for aftalebrud - truer med at droppe opkøb. WhatsApp-problemer koster Yousee-kunder 1920 kroner i dansk retssag. Tidligere Sony-CEO er død, 84 år.

God morgen og velkommen til ugens første morgenoverblik samlet på bagkant af dette års Pinseferie.

På morgenposten er Ditte Vinterberg Weng klar med dagens første nyheder.

Rigtigt god fornøjelse.

Facebook får sin første CISO

Facebooks moderselskab Meta har udnævnt sin første Chief Information Security Officer (CISO).

Posten går til Guy Rosen, der har været hos Facebook siden 2013 og senest ledet virksomhedens indsats for produktsikkerhed og integritet.

Metas administrerende direktør Mark Zuckerberg sagde i et notat, som mediet Reuters har fået indsigt i, at han havde bedt Rosen om at påtage sig jobbet.

Zuckerberg siger desuden, at flytningen var "endnu et skridt til at løfte dette sikkerhedsarbejde i vores DNA - og styrke vores lederskab og regeringsførelse i sikkerhedsspørgsmål."

Selv skriver Rosen om sin nye titel i et Twitter-opslag, at han "vil fortsætte med at overvåge og se på tværs af bredden af ​​sikkerheds- og sikkerhedsrisici, de mennesker, der bruger vores tjenester, vores virksomhed og branches ansigt."

Med titlen kommer ansvaret for sikkerheden i Facebooks platform: misbrug af platformen, af produkter, infrasturkur og viksomshedsinformation.

Facebooks tidligere sikkerhedschef - Chief Security Officer - Alex Stamos, forlod selskabet i 2018.

Elon Musk bekylder Twitter for aftalebrud - truer med at droppe opkøb

Den amerikanske milliardær Elon Musk, der for flere uger siden annoncerede, at han var i dialog med Twitter om et opkøb af selvsamme sociale medie, truer nu med at droppe denne aftale.

44 milliarder amerikanske dollar, som svarer til rundt regnet 300 milliarder danske kroner, skulle Musk lægge for at købe Twitter.

Men hvis Twitters ledelse ikke leverer data på spam og falske konti på mediet, så vil Elon Musk rive aftalen i stykker, siger rigmanden.

I et brev, som Musk har sendt til Twitters chefjurist Vijaya Gadde beskylder han det sociale medie for "væsentligt brud" på sine forpligtelser i den fælles aftale om opkøbet.

Twitter svarer, at det planlægger at håndhæve gennemførelsen af ​​aftalen på de aftalte vilkår.

Men Elon Musk vil have Twitter til at bevise, at spam-bots tegner sig for mindre end 5 procent af den samlede brugerflade. Forskere har får anslået af 9 til 15 procent er det sandsynlige tal for spam-botter på Twitter. Det skriver Reuters.

WhatsApp-problemer koster Yousee-kunder 1920 kroner i dansk retssag

8. oktober 2021 ringer en Yousee-kunde i 120 minutter til sin familie i Zambia fordelt på to opkald. En type opkald, som ifølge kunden er sket mange gang uden ekstraafregninger gennem appen WhatsApp.

Men denne dag registrerer Yousee ikke at opkaldene, bliver foretaget gennem WhatsApp-appen.

Det afstedkømmer efterfølgende en regning til kunden på 1.920 kroner - 16 kroner i minuttet - som Teleankenævnet nu har vurderet at kunden skal betale.

Yousee forklarer i retten, at selskabet ikke er ansvarlig for, om WhatsApp har fungeret efter hensigten.

Tekniske undersøgelser af kundens simkort, viser desuden at "forbruget er foretaget via klagers simkort, og der er ikke fundet fejl i det fakturerede forbrug", skriver mediet Finans.

Og fordi Yousee-undersøgelser ikke har fundet tekniske eller administrative fejl, så vurderer Teleankenævnet i den principielle sag, at kunden har ansvaret for at bevise, at hun faktisk har brugt WhatsApp.

Tidligere Sony-CEO er død, 84 år

Nobuyuki Idei, tidligere administrerende direktør for Sony er død. Han blev 84 år, og døde 2. juni i Tokyo.

Idei kom til virksomheden i 1960 og fungerede fra 1998 til 2005 som administrerende direktør, hvor hans navn blev synonym med fremkomsten af ​​japanske virksomheder rundt om i verden.

Ifølge en erklæring fra Sony selv havde Idei lederroller i Sonys audio-, hjemmevideo- og kreative kommunikationsdivisioner.

Under hans tid som administrerende direktør, avancerede Sony sin PlayStation-spilforretning og introducerede anden generation af konsollen, der siden er blevet virksomhedens vigtigste produktlinje.

"I løbet af sine syv år som CEO fra 1998 ydede Mr. Idei et enormt bidrag til Sonys udvikling som en global virksomhed," siger den nuværende Sony CEO Kenichiro Yoshida i erklæringen. Han fungerede selv som general manager under Ideis ledelse i to år i den periode.

"De erfaringer og den læring, jeg fik der, var et vendepunkt i min karriere og mit liv, og de forbinder på mange måder direkte med min ledelse af Sony i dag," sagde han. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.