Artikel top billede

Star Wars: Lovende spiondrama om oprørets tidlige år

Den kommende serie Star Wars: Andor er forløber til en af de bedste film i hele serien og skildrer tiden, da folk fik nok af at være kvast under Imperiets støvle.

Genkendeligheden og lysten til at få lidt mere at vide om en galakse langt, langt væk er stærkt medvirkende til, at der bliver ved at være et publikum til det stigende antal film og serier om Star Wars-universet.

På den anden side er rammerne jo også noget fastlåste, når Luke, Leia, Han, Vader, Obi-Wan og alle de andre er omdrejningspunkt for handlingen. For man ved jo i store træk, hvordan det hele ender.

Måske netop derfor har flere spin-offs med ukendte figurer og handlingsforløb overrasket positivt, da manuskriptforfatterne her fik lov at tænke nyt.

Det gælder eksempelvis The Mandalorian, der jo er en langt bedre serie end den stærkt beslægtede The Book of Boba Fett. Tilsvarende nævnes Rogue One ofte som en af de mest velfungerende og spændende film i hele serien, selv om den er nærmest klinisk renset for velkendte medvirkende.

Rogue One havde premiere i 2016 og er et mellemspil i det primære handlingsforløb. Den handler om udviklingen af – og oprørernes tyveri af planerne til – Dødsstjernen, der som bekendt kan blæse hele planeter til atomer.

Filmen foregår umiddelbart før A New Hope (Star Wars IV) og en af hovedpersonerne er den kyniske pilot og oprørsleder Cassian Andor.

Men nu får Rogue One altså også sin egen prequel med serien, der bærer hans navn, Andor.

De første to afsnit af Andor får premiere 31. august på Disney+ og foregår fem år før Rogue One. Ved seriens start er galaksen fladmast under Imperiets blankpudsede støvlehæl, men folk er ved at få nok, og oprøret begynder at spire frem.

Det interessante ved de nyere Star Wars-produktioner er, at de gerne har helt deres egen stil. Hvor Mandalorian nærmest har karakter af western, kunne noget tyde på, at Andor mere minder om et spiondrama, og det bliver spændende at se, hvordan dét spænder af.

Første sæson af Andor får 12 afsnit, der frigives ugentligt frem til midten af november. Der kommer endnu en sæson, sandsynligvis i 2023, der p.t. er i produktion.

I mellemtiden kan man tage et kig på traileren, der ser ret så lovende ud.