Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel varsler ansættelsesstop i ny stor spareøvelse

Der er lukket fra nye ansættelser i visse dele af chipproducenten Intel. Blokeringen for nye ansatte sker som en del af en større spareøvelse, som også inkluderer begrænsning af aktiviteter på andre områder.

Chip-producenten Intel indfører nu ansættelsesstop i sin afdeling for pc-stationære og bærbare microchips.

Lukning for nye ansættelser er den del af en spareøvelse, som virksomheden foretager, i kølvandet på det store kursfald som Intel-aktien har oplevet gennem 2022.

I alt 28 procent er kursen faldet i løbet af det seneste år. Intel har desuden bedt investorerne om at forberede sig på lavere bruttomargener, end det historisk set har tjent, da det nu skal bruger store ressourcer på at indhente rivaler som Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Det skriver Reuters.

"Vi tror på, at vi er i begyndelsen af ​​en langsigtet vækstcyklus på tværs af halvlederindustrien, og vi har den rigtige strategi på plads," skriver Intel i en erklæring.

"Øget fokus og prioritering i vores udgifter vil hjælpe os med at klare makroøkonomisk usikkerhed, eksekvere vores strategi og opfylde vores forpligtelser over for kunder, aktionærer og medarbejdere."

Beskeden fra Intel er desuden, at nogle ansættelser kunne genoptages om så lidt som to uger efter - det vil sige onsdag 23. juni - og at alle aktuelle jobtilbud i dens systemer vil blive "respekteret".

Notatet, der blev sendt onsdag, skitserede også andre omkostningsbesparende foranstaltninger.

Eksempelvis annulleres nogle rejser med det samme, der indføres begrænsning af deltagelse i industrikonferencer og instrukser om at afholde gruppemøder virtuelt når det er muligt.

Ansættelsesstoppet ser dog ikke ud til at påvirke hele Intel. I et besked til de ansatte, siger administrerende direktør Pat Gelsinger, at virksomheden ville "sænke" sin ansættelse, men ville indsætte 23.000 nyligt ansatte medarbejdere i løbet af de næste 90 dage.

Intel havde ifølge Reuters 121.000 ansatte ved udgangen af ​​2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere