Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel varsler ansættelsesstop i ny stor spareøvelse

Der er lukket fra nye ansættelser i visse dele af chipproducenten Intel. Blokeringen for nye ansatte sker som en del af en større spareøvelse, som også inkluderer begrænsning af aktiviteter på andre områder.

Chip-producenten Intel indfører nu ansættelsesstop i sin afdeling for pc-stationære og bærbare microchips.

Lukning for nye ansættelser er den del af en spareøvelse, som virksomheden foretager, i kølvandet på det store kursfald som Intel-aktien har oplevet gennem 2022.

I alt 28 procent er kursen faldet i løbet af det seneste år. Intel har desuden bedt investorerne om at forberede sig på lavere bruttomargener, end det historisk set har tjent, da det nu skal bruger store ressourcer på at indhente rivaler som Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Det skriver Reuters.

"Vi tror på, at vi er i begyndelsen af ​​en langsigtet vækstcyklus på tværs af halvlederindustrien, og vi har den rigtige strategi på plads," skriver Intel i en erklæring.

"Øget fokus og prioritering i vores udgifter vil hjælpe os med at klare makroøkonomisk usikkerhed, eksekvere vores strategi og opfylde vores forpligtelser over for kunder, aktionærer og medarbejdere."

Beskeden fra Intel er desuden, at nogle ansættelser kunne genoptages om så lidt som to uger efter - det vil sige onsdag 23. juni - og at alle aktuelle jobtilbud i dens systemer vil blive "respekteret".

Notatet, der blev sendt onsdag, skitserede også andre omkostningsbesparende foranstaltninger.

Eksempelvis annulleres nogle rejser med det samme, der indføres begrænsning af deltagelse i industrikonferencer og instrukser om at afholde gruppemøder virtuelt når det er muligt.

Ansættelsesstoppet ser dog ikke ud til at påvirke hele Intel. I et besked til de ansatte, siger administrerende direktør Pat Gelsinger, at virksomheden ville "sænke" sin ansættelse, men ville indsætte 23.000 nyligt ansatte medarbejdere i løbet af de næste 90 dage.

Intel havde ifølge Reuters 121.000 ansatte ved udgangen af ​​2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere