Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson skal nu undersøges af amerikanske børsmyndigheder

Amerikansk børsmyndighed åbner undersøgelse mod Ericsson i forbindelse med 2019-rapporten om Irak-bestikkelse.

Beskyldninger om ”alvorlige brud” på reglerne fra februar, der handler om i selskabets forretninger i Irak tilbage i 2019 får nu den amerikanske børsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC) til at indlede en undersøgelse af svenske Ericsson.

Beskyldningerne handler blandt andet om betalinger til ukendte parter, som potentielt kan være til terrororganisationen Islamisk Stat, tilbage i 2018.

"Det er for tidligt at fastslå eller spå om udfaldet af undersøgelsen, men Ericsson samarbejder fuldt med SEC," lyder det i en pressemeddelelse fra teleudstyr-producenten.

Ifølge mediet Marketwire peger en intern rapport på, at betalingerne sandsynligvis skulle tjene til at sikre koncernen adgang til transportruter.

Der er dog ikke fundet beviser for, at medarbejdere eller eksterne samarbejdspartnere har været med til at finansiere terroraktiviteter.

Ericsson-aktien er siden årets begyndelse faldet med godt 18 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere