Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Ericsson skal nu undersøges af amerikanske børsmyndigheder

Amerikansk børsmyndighed åbner undersøgelse mod Ericsson i forbindelse med 2019-rapporten om Irak-bestikkelse.

Beskyldninger om ”alvorlige brud” på reglerne fra februar, der handler om i selskabets forretninger i Irak tilbage i 2019 får nu den amerikanske børsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC) til at indlede en undersøgelse af svenske Ericsson.

Beskyldningerne handler blandt andet om betalinger til ukendte parter, som potentielt kan være til terrororganisationen Islamisk Stat, tilbage i 2018.

"Det er for tidligt at fastslå eller spå om udfaldet af undersøgelsen, men Ericsson samarbejder fuldt med SEC," lyder det i en pressemeddelelse fra teleudstyr-producenten.

Ifølge mediet Marketwire peger en intern rapport på, at betalingerne sandsynligvis skulle tjene til at sikre koncernen adgang til transportruter.

Der er dog ikke fundet beviser for, at medarbejdere eller eksterne samarbejdspartnere har været med til at finansiere terroraktiviteter.

Ericsson-aktien er siden årets begyndelse faldet med godt 18 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere