Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Kunderne kan miste deres penge i tilfælde af en konkurs: Nu fyrer Coinbase 1.100 ansatte

Det går ikke godt for kryptovalutaer for tiden, og det rammer nu de ansatte hos Coinbase.

Det står ikke just fantastisk til for kryptomarkedet for tiden, hvor bitcoin for eksempel er blevet halveret siden årets start, og det rammer en af verdens største kryptobørser hårdt.

Coinbase må nemlig fyre 18 procent af sine ansatte, hvilket svarer til 1.100 personer.

Det skriver Reuters.

Det sker for at skære i omkostningerne som følge af det faldende marked. Kryptobørsen har tidligere på måneden meldt ud, at selskabet ville fortsætte sit ansættelsesstop på ubestemt tid.

Men selvom det er for at skære i omkostninger, bliver det stadig en kostelig affære at slippe af med de mange ansatte.

"I forbindelse med disse handlinger vurderer selskabet, at det vil pådrage sig ca. 40 millioner dollar til 45 millioner dollar i samlede omstruktureringsomkostninger, som alle er fremtidige kontantbaserede udgifter, og som i det væsentlige alle er relateret til medarbejdernes fratrædelsesgodtgørelser og andre fratrædelsesgoder. Selskabet forventer at indregne stort set alle disse gebyrer i andet kvartal af 2022," skriver Coinbase i en fondsbørsmeddelelse.

Kryptobørsens omsætning endte for første kvartal af 2022 på omkring 8,3 milliarder kroner, hvilket svarer til et fald på 35 procent i forhold til samme kvartal i 2021. Nettoresultatet for årets første kvartal endte med et tab på tre milliarder.

Selskabet har tidligere meldt ud, at en potentiel konkurs kan koste kunderne deres beholdninger.

"Grundet at depot-aktiverede kryptoaktiver kan anses for at være et konkursbos ejendom, kan de kryptoaktiver, vi har i depot på vegne af vores kunder i tilfælde af en konkurs, blive genstand for en konkursbehandling, og sådanne kunder kan blive behandlet som vores almindelige usikrede kreditorer," meddeler selskabet ifølge Businessinsider.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere