Artikel top billede

Breaking the waves. B&O’s lille Explore klarer både vand og sand uden problemer.

Test: B&O’s lille håndgranat er en bombe af vellyd

Computerworld tester: En lille robust bærbar højttaler i aluminium, der kan matche din rygsæk og samtidig pynte på terrassen. Explore leverer dertil god lyd ved moderat styrke.

Den ligner mest af alt en lille håndgranat. Bang & Olufsens bud på en lille bærbar højttaler til udebrug, B&O Explore, har et design, der er meget ulig det, som vi ellers generelt ser fra Struer-fronten.

Og så alligevel ikke. For designet er gennemført og ikke mindst udarbejdet meget lækkert og gedigent.

Således er den 12,4 centimeter høje højttaler bygget af anodiseret aluminium, så farven holder selv om den skulle få et par ridser.

Bunden har en manchet af gummi, så den ikke ridser underlaget eller selv bliver ridset. Øverst de obligatoriske funktionsknapper, og hele herligheden afsluttes med en lille rem af lærred, så den er let at tage med rundt.

Det er ærligt talt meget enkelt og så gennemført, at jeg endnu engang må bukke mig i støvet for den sans for detaljer, som jeg synes er så vigtig for, at produkt opleves lækkert.

Easy peasy

Der lades op via USB-C og en fuld opladning giver dig op til 27 timers musik. Bestemt godkendt.

Selve opsætningen er yderst enkel og helt, som man forventer i dag. Der, hvor Explore adskiller sig, er, hvor hurtig den er til at få forbindelse.

Her er den klart hurtigere end andre (og mere kostbare) højttalere fra B&O og mange andre, som jeg har prøvet.

Du kan naturligvis benytte dig af B&O’s udmærkede app, men også direkte fra din streaming-tjeneste fungerer det fint. Det er jo ikke Wagners samlede værker, som du skal lytte til her.

Heller ikke hvis du køber og sætter dem op til at spille som stereo. Det kan også lade sig gøre. Du kan endda købe dem som sampak, dog uden nogen form for rabat. Typisk B&O.

Højttaleren er vandtæt og frygter heller ikke støv, da den er IP67-certificeret, så du skyller den bare under vandhanen, når den har fået sand på sig. Og den spiller gerne videre, mens du gør det.

Knapperne øverst skal have et lille tryk og opleves ikke helt så lækre, som det normalt er tilfældet for produkter fra B&O. Men det er godkendt – de skal jo være vandtætte og funktionelle frem for alt.

Easy listening

Forvent ikke buldrende bas og kæmpe lyd fra den lille højttaler. Og tak for det.

Med det mener jeg, at markedet har set rigeligt med små højttalere, der bliver boostet til at lyde mere end de kan.

Explore spiller ikke højt, men lydbilledet er klart, varmt og endda engagerende.

Stemme gengives meget klart og med god tyngde, og lyden når godt rundt på terrassen – hele vejen rundt.

Bærbar højttaler til den voksne bruger

Dette er i min optik den bærbare højttaler til dig, der ønsker underspillet design, høj funktionalitet og god lyd med ud i sommerlandet. Og samtidig har råd til at betale for herlighederne.

B&O ses jo sjældent med gule budget-skilte, og det gælder også for Explorer. Men med en officiel prislap på 1.499 kroner må prisen siges at være akkurat godkendt.

Så har du allerede Hublot på armen, Porsche i garagen og pool i baghaven, er Explorer helt sikkert noget for dig på den ny-olierede terrasse. Og alle os andre kan også få råd til den lille håndgranat og få følelse af kvalitet hele sommeren.

OK, jeg lod mig rive med der – lad mig blot understrege, at Explorer er ualmindelig flot lavet og trods alt til at betale. Og en højttaler, som jeg selv kunne overveje, hvis behovet var stort nok.


Loading ikon