Artikel top billede

Fra løbesko til militær ledelsesteori: Udviklingskonsulent tipper 21 rigtig gode bøger

Det er svært at skelne skidt fra kanel på det vildtvoksende marked for managementlitteratur, men Martin Ellemann Olesen gør et ambitiøst forsøg.

Der udkommer som bekendt usandsynligt mange bøger om lederskab og organisationsudvikling, og en hel del af dem – men naturligvis langt fra alle – omtaler eller anmelder vi også her i Computerworld.

Men undertiden løber man ind i andres overvejelser, det giver rigtig god mening at kaste et nærmere blik på.

Den danske konsulent Martin Ellemann Olesen har specialiseret sig i anvendelsen af agile ledelses- og samarbejdsprincipper, og på sin blog har han senest udformet en liste over de 21 bøger om lederskab, han selv er mest inspireret af.

Bøgerne på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

  • Her optræder kun bøger, hvor han selv ville købe en ny kopi, hvis den oprindelige blev væk.
  • Hver bog har mindst 100 anmeldelser på Goodreads og en samlet karakter på over 3,98 efter princippet om, at the wisdom of the crowd sjældent tager fuldkommen fejl.
  • En forfatter optræder kun én gang på listen.
Listen er ganske alsidig og rummer – foruden link til hver enkelt bog på Goodreads – også Martin Ellemann Olesens personlige overvejelser om de øverste ti.

Men tag selv et kig på listen, der rummer særdeles mange interessante betragtninger og titler, som undertegnede også vil kigge nærmere på.

Listen ligger her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere