Artikel top billede

Fra løbesko til militær ledelsesteori: Udviklingskonsulent tipper 21 rigtig gode bøger

Det er svært at skelne skidt fra kanel på det vildtvoksende marked for managementlitteratur, men Martin Ellemann Olesen gør et ambitiøst forsøg.

Der udkommer som bekendt usandsynligt mange bøger om lederskab og organisationsudvikling, og en hel del af dem – men naturligvis langt fra alle – omtaler eller anmelder vi også her i Computerworld.

Men undertiden løber man ind i andres overvejelser, det giver rigtig god mening at kaste et nærmere blik på.

Den danske konsulent Martin Ellemann Olesen har specialiseret sig i anvendelsen af agile ledelses- og samarbejdsprincipper, og på sin blog har han senest udformet en liste over de 21 bøger om lederskab, han selv er mest inspireret af.

Bøgerne på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

  • Her optræder kun bøger, hvor han selv ville købe en ny kopi, hvis den oprindelige blev væk.
  • Hver bog har mindst 100 anmeldelser på Goodreads og en samlet karakter på over 3,98 efter princippet om, at the wisdom of the crowd sjældent tager fuldkommen fejl.
  • En forfatter optræder kun én gang på listen.
Listen er ganske alsidig og rummer – foruden link til hver enkelt bog på Goodreads – også Martin Ellemann Olesens personlige overvejelser om de øverste ti.

Men tag selv et kig på listen, der rummer særdeles mange interessante betragtninger og titler, som undertegnede også vil kigge nærmere på.

Listen ligger her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere