Artikel top billede

Kinesisk-ejet spilfirma overtager den danske kæmpesucces Sybo, som står bag Subway Surfers, der er et af verdens mest downloadede spil

Kinesisk-ejede Miniclip overtager danske Sybo, der står bag Subway Surfers, som er blandt de til dato mest downloadede spil i verden.

Den danske kæmpesucces Sybo overtages af den kinesiske spilproducent Miniclip i en kæmpehandel.

Parterne vil ikke oplyse prisen, men meddeler der er tale om en ‘pænt stor handel’ [‘pretty big deal,’ red]

Ifølge Venturebeat siger direktør Mathias Gredal Nørvig, at der er tale om det største salg af et europæisk mobilspil-firma i år.

“Det er i sandhed monumentalt,” siger han.

Mathias Gredal Nørvig fortæller, at der for tiden er gang i en stor konsolidering i markedet, hvor der er mange penge til rådighed til opkøb af selskaber med mange brugere.

Det har været en af grundene til, at Sybo ville ‘udforske,’ hvad det kunne føre til, hvis man kunne det rette match for Sybo for fremtiden.

Til Finans fortæller Mathias Gredal Nørvig, at Sybo gennem årene har fået rigtigt mange henvendelser fra selskaber, der har ønsket at købe det, men altid har sagt nej.

I efteråret meddelte Sybo Games så til markedet, at det er var interesseret i at modtage konkrete tilbud - og her faldt valget altså på Miniclip, som henvendte sig med en vision og en ide.

“Miniclip har lavet nogle meget langsigtede investeringer i andre studier. Det er det samme, de gør med os. De tror på, at vi kan vokse. Den vækst vil de gerne være en del af. Så kan de skabe en portefølje med en masse vækstvirksomheder, som viser, at det var dem, der købte de rigtige firmaer,” siger Mathias Gredal Nørvig til avisen.

Sybo står sammen med selskabet Kiloo bag spillet Subway Surfers, der er blandt de mest downloadede spil nogensinde i verden.

Spillet var blandt andet det mest downloadede i verden i Apples App Store i sidste årti.

Ifølge Sybo er Subway Surfers blevet downloadet mere end tre milliarder gange siden lanceringen i 2012,. pg det har mere end 150 millioner aktive spillere hver måned.

Sybo blev stiftet i 2010 af Sylvester Rishøj-Jensen og Bodie Jahn-Mulliner. Subway Surfers bygger på kortfilm, som de havde udarbejdet fra den danske animationsskole.

Sammen med spil-producenten Kiloo udviklede de spillet.

Miniclip står bag en stor online-portal til spil og er tilstede i otte lande.
Selskabet er ejet af den kinesiske it-gigant Tencent og har mere end 60 spil i sin portefølje.

Selskabet vil med opkøbet af Sybo nå op på at få omkring 70 millioner daglige brugere.

Direktør Saad Choudri siger til Gamebeat, at Sybo er en af juvelerne i den globale mobilspil-industri.

Han sammenligner Subway Surfers med Angry Birds, når det handler om skabe bruger-engagement og trafik.