Artikel top billede

Selskabet bag Subway Surfers om kæmpe salg - uden tvivl den største transaktion i dansk spilhistorie

Det kinesisk-ejede Miniclip har måtte betale en rekordsum for at få fingre i danske Sybo Games, der står bag spilhittet Subway Surfers.

Det er uvist hvad kinesiske Miniclip har måtte betale for det danske spilfirma Sybo Games, der står bag den danske spilsucces Subway Surfers

Men til erhvervsmediet Finans afslører Mathias Gredal Nørvig, der er administrerende direktør for Sybo Games, at der er tale om et rekordsalg.

Finans skriver, at det ifølge mediets oplysninger er tale om et salg milliard størrelsen.

”Vi har ikke haft lyst til at sige, præcis hvor stort beløbet er. Men vi kan sige, at det uden tvivl er den største transaktion i dansk spilhistorie, og det er også den største i den europæiske mobilspilbranche i år,” siger han til Finans.

Sybo Games oplyser ifølge Finans, at Subway Surfers har en brugerbase på 35 millioner brugere.

To selskaber står bag Subway Surfers

Subway Surfers succes er dog et produkt af de to danske selskaber Kiloo og Sybo Games.

I mange år var arbejdsfordelingen således, at det begge stod for udviklingen af spillet, mens Sybo Games ejede rettighederne til spillets indhold, mens Kiloo stod for udgivelsen.

Ved årskiftet 2020 overtog Sybo Games alene dog ansvaret for at udgive Subway Surfers på mobile platforme som iPhone, iPad og Android, men Kiloo beholdte muligheden for at kunne udgive spillet på alternative platforme.

Det var dog de to Sybo-stiftere Sylvester Rishøj og Bodie Jahn-Mulliner, der fik ideen til spillet i forbindelse med en animationsfilm, som de udviklede i 2005 på Animationsskolen i Viborg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere