Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Microsoft Azure er presset på kapacitet efter løfte til Ukraine

Stor efterspørgsel på cloud og krigen i Ukraine kan nu føre til, at Microsoft Azure får problemer med pladsen.

Visse kunder oplever, at det ikke er muligt at købe bestemte tjenester hos Microsoft Azure grundet en hidtil uset efterspørgsel, skriver Version2 på baggrund af en række medier.

Det drejer sig blandt andet om tjenesten Cosmos DB i Azure-datacenterregioner i Storbritannien grundet stigningen i efterspørgslen, men kapacitetsproblemerne mærkes flere steder i USA, Asien og Europa.

"Med denne stigning, kombineret med overordnede tendenser, der påvirker hele branchen, har vi taget skridt til at adressere kundernes øgede kapacitetsforbrug og samtidig fremskynde serverudrulningen i vores datacentre. Vores prioritet er fortsat at sikre kontinuitet i kundernes forretning," oplyser Microsoft til mediet The Register.

Samtidig orienterer selskabet, at der efter behov kan være risiko for kapacitetsbegrænsninger, og i så fald vil tech-giganten først begrænse prøveadgang og interne arbejdsbelastninger for at kunne fokusere på nuværende kunder.

Ifølge The Telegraph skyldes Microsofts problemer med at håndtere cloud-kundernes vækst og efterspørgsel blandt andet, at selskabet har haft stort fokus på krigen i Ukraine, hvor tech-giganten bidrager med en række ydelser.

Dette fokus, gør det altså sværere at have fokus på kundernes udvikling, da Microsofts datacentre i Storbritannien kæmper med at hoste it-systemer for den ukrainske regering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere