Artikel top billede

(Foto: Steelseries)

Den danske hardware-succes Steelseries hæver omsætningen med mere end en halv milliard kroner: Tjente styrtende i 2021

Steelseries kommer ud af 2021 med særdeles solide nøgletal. Omsætningen blev hævet med ikke mindre end en halv milliard kroner, mens bundlinjen bragede afsted.

Den danske pc- og udstyrsproducent Steelseries skovlede penge ind i et voldsomt tempo i løbet af et 2021 hårdt præget af corona-restriktioner.

Omsætningen bragede i vejret med 589 millioner kroner til samlet 2,6 milliarder kroner.

Og Steelseries formåede i 2021 at hive nettoindtjeningen op på hele 263 millioner kroner mod 129 millioner kroner i 2020. EBITDA landede på 361 millioner kroner.

Det fremgår af Steelseries årsregnskab for 2021.

For bare fire år siden i 2017 lød omsætningen hos Steelseries, der i dag er ejet af GN Audio, på 'bare' 731 millioner kroner. Altså er omsætningen hævet med næsten to milliarder kroner i de seneste fire år.

Baggrunden for de gode økonomiske tal

I rapporten fra den danske gamin-succes forklarer man succesen med, at Steelseries har draget fordel af en loyal kundebase, solide premiumprodukter, en stærk forsyningskæde samt en god forvaltning af kontanter, som gav stabilitet under corona-pandemien.

Ledelsen er overordnet tilfreds med de økonomiske tal for 2021, som var på linje med forventningerne, lyder det.

56 procent af omsætningen hentede Steelseries fra sit sortiment af lydprodukter, mens produkter som mus, keyboards, musemåtter, software og andet tilbehør tegnede sig for de resterende 44 procent.

I løbet af 2021 nåede selskabet op på i gennemsnit lidt over 300 ansatte.

Ledelsen forventer fortsat vækst i omsætning og EBITDA i 2022 – men forholder sig også til, at der potentielt skal håndteres implikationer som følge af den post-pandemiske usikkerhed og generelle bekymringer om stigende pres på inflationen.

Steelseries blev etableret i 2001 og er i dag en af de ledende selskaber inden for gaming-brands med afdelinger i København, Chicago, Taipei, Lille, Warszawa, Shanghai og Singapore.

Steelseries landede tidligere i år på en 18. plads i Computerworlds liste over de 50 mest værdifulde danske it-succeser.

Og det danske hardware-selskab er faktisk lidt af en usædvanlig succes.