Artikel top billede

(Foto: WorldSpectrum/Pixabay)

Kryptoplatform erklærer sig konkurs, men håber fortsat at overleve

Kryptoplatformen Voyager Digital erklærer sig nu for bankerot, men anmoder samtidig om konkursbeskyttelse og omorganisering.

Tumulten på kryptomarkedet fortsætter, og nu har den amerikanske kryptovirksomhed Voyager Digital indgivet en konkursbegæring.

Det skriver blandt andre Reuters og CNBC.

Voyager Digital, som fungerer som en låneplatform og broker inden for krypto, har stoppet alt handel og alle hævninger fra virksomheden.

Der har været flere kryptorelaterede platforme, som har følt det hårde marked den seneste tid. Selskabet Celsius måtte i sidste måned suspendere alt handel, og Coinbase har for nylig måtte fyre 18 procent af sine ansatte.

Stadig håb

Voyage har dog indgivet en såkaldt chapter 11-beskyttelsesanmodning. Chapter 11-konkursprocedurer stopper alle civile retssager fra for eksempel kreditorer og giver virksomheder mulighed for at udarbejde en turnaround-plan, mens de forbliver i drift, skriver Reuters.

"Denne omfattende reorganisering er den bedste måde at beskytte aktiver på platformen og maksimere værdien for alle interessenter, inklusive kunder," udtaler Stephen Ehrlich, administrerende direktør for Voyager i en erklæring fra virksomheden.

I begæringen fremgår det ligeledes, at selskabet har omkring 1,3 milliarder dollar i kryptoaktiver og 350 millioner dollar i kontanter svarende til omkring 12 milliarder kroner i alt.

Det fremgår derudover, at Voyager Digital jagter misvedligeholdt gæld fra Three Arrows Capital (3AC) over 650 millioner dollar – svarende til 4,7 milliarder kroner.

Lige nu er det virksomhedens plan at kunne genoptage kundernes kontoadgang på sigt, fremgår det. Planen kræver dog enighed fra flere parter samt godkendelse fra domstolene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere