Artikel top billede

(Foto: PR/Københavns Erhvervsakademi)

Ny rekord: Ansøgere strømmer til datamatikeruddannelsen – men KEA kan langt fra tage alle ind

KEA har modtaget et hidtil uset antal ansøgere på datamatikerlinjen. Faktisk er antallet vokset med 50 procent.

Københavns Erhvervsakademi (KEA) har slået rekord i antal modtagne ansøgninger til uddannelsen som datamatiker.

50 procent flere har valgt at søge ind på uddannelsen som førsteprioritet i forhold til sidste år.

Antallet af førsteprioritetsansøgere lander i år på 236 mod 157 sidste år, mens antallet af totale ansøgere lander på 551 mod 433 sidste år.

Det skriver KEA i en pressemeddelelse.

Udover datamatiker er der flere teknologiske uddannelser, som oplever store stigninger i antallet af ansøgere – heriblandt it-teknolog, Økonomi & It samt multi medie design.

"Det er rigtigt fedt, at vi ser så stor søgning til de uddannelser, hvor vi ved, at arbejdsmarkedet skriger på dimittender - de får nærmest job, inden de er færdige og til en god startløn," udtaler uddannelsesdirektør for KEA’s digitale og tekniske uddannelser, Katja Munch Thorsen i meddelelsen.

Samtidig ærgrer hun sig over, at KEA ikke har mulighed for at tage flere ind på disse uddannelser.

"Vi har fået lidt ekstra pladser på it-teknolog, men både dén og datamatiker er stadig dimensioneret trods desperate nødråb fra danske virksomheder, som har brug for langt flere it-medarbejdere, end vi må uddanne," udtaler hun.

Det er ikke helt klart endnu, hvor mange der kan optages, men tallet vil være på under 160.

Vækst på tværs af teknologi, men tab efter lukning af internationale uddannelser

Datamatiker er den uddannelse hos KEA, som vokser mest, mens følgende uddannelser også oplever stor vækst i antallet af ansøgere.

- Energiteknolog vokser med 46 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere og ender på 35 (59 ansøgere i alt, hvor alle prioriteringer tæller med).

- Automationsteknolog vokser med 41 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere og modtager 83 (145 i alt).

- It-teknolog vokser med 22 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere og modtager 122, mens det totale antal ansøgere er 266.

- Økonomi & It vokser med 17 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere og modtager 102, mens det totale antal ansøgere ender på 297.

- Multi Medie Design vokser med 13 procent i antallet af førsteprioritetsansøgere og modtager 286, mens det totale antal lander på 731.

Selvom væksten i ansøgere opfattes som positivt, så hersker der ærgrelse over, at det ikke er muligt at tage flere ind, da mange af uddannelserne er dimensionerede. Derudover ærgrer KEA’s rektor, Steen Enemark Kildesgaard, sig ligeledes over lukningen af internationale pladser.

"40 procent af pladserne på de internationale uddannelser var besat af danskere. Vi har derfor holdt nøje øje med, om de ville søge over på de danske uddannelser, og det kan vi konstatere, at de ikke har gjort, fordi de - ganske forståeligt – har ønsket en international uddannelse," siger Steen Enemark Kildesgaard i meddelelsen og fortsætter:

"Den har de nok fundet andre steder og i andre lande. Det er et tab for Danmark og danske virksomheder."

I alt har KEA modtaget 5977 ansøgere.