Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Twitter sagsøger Elon Musk: Vil tvinge opkøb igennem

Nu sagsøger Twitter verdens rigeste mand, Elon Musk, for at have overtrådt opkøbsaftale på 44 milliarder dollar og vil have domstol til at beordre handlen gennemført til den aftalte pris.

Twitters jurister har voteret og sender nu med ekspresfart sagsanlæg afsted mod Elon Musk.

Elon Musk har brudt sin opkøbsaftale på 44 milliarder dollar, og domstolen i Delaware bør beordre verdens rigeste mand til at gennemføre handlen til aftalt pris, lyder anklagen fra Twitter, skriver flere internationale medier, herunder Reuters.

"Musk mener tilsyneladende, at han - i modsætning til enhver anden part, der er underlagt Delawares kontraktlovgivning - er fri til at ombestemme sig, ødelægge virksomheden, forstyrre dets drift, ødelægge aktionærernes værdi og så gå væk," lyder det.

Historisk juridisk kamp

Retssagen sætter gang i, hvad der tegner til at blive et af de største juridiske opgør i Wall Streets historie med enorm bevågenhed.

Elon Musk sagsøges efter et dramatisk forløb, hvor Tesla- og Space X-direktøren pludselig trak i nødbremsen. Ifølge ham havde Twitter ikke levet op til flere betingelser for opkøbet, hvoraf det centrale har været levering af informationer om bots og falske konti på det sociale medie.

Twitter sagsøger Elon Musk for "en lang række" af overtrædelser, herunder for "hemmeligt" at have akkumuleret aktier i virksomheden mellem januar og marts uden korrekt at informere om de betydelige beløb.

Twitter-aktien lukkede tirsdag i en pris på lidt over 34,06 dollar, et godt stykke vej fra Elon Musks opkøbstilbud på 54,20 dollar per aktie.

Twitter har anmodet om fire dages retssag i midten af september.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere