Artikel top billede

Podcast: 15 solide bud på horror og spænding til øregangene

Internationale mediekoncerner satser hårdt på podcasts i fiktionsgenren med høj produktionsværdi samt ofte virkeligt dygtige skuespillere i hovedrollerne. Få gode bud på nogle af de allerbedste her.

Podcasts er for længst blevet et medie for andet end velmenende entusiaster, der hyggesnakker om havearbejde, rollespil, true-crime eller parforholdets genvordigheder.

Internationale mediekoncerner kaster rigtige menneskepenge efter genren, og der er et hastigt stigende antal podcasts med dygtige stemmeskuespillere, som gør virkeligt spændende historier levende.

Men der er også så meget kvalitetsindhold derude, at det er nærmest umuligt at overskue – for slet ikke at lytte til – det hele, samt at skelne skidt fra kanel.

Derfor kan man med fordel tage udgangspunkt i en af de mange kuraterede lister over gode fiction-podcasts, der får én til at blive hængende time efter time og måske redde sig en solid solskoldning ved poolen på ferieøen.

Britiske TimeOut har udfærdiget en af de mere solide, og i toppen finder man den prisvindende The Lovecraft Investigations, der har opdateret og moderniseret H.P. Lovecrafts klassiske horrorfortællinger med hjælp fra et omfattende hold skuespillere.

Det var tiltrængt. For selv om Lovecraft på mange måder var en banebrydende forfatter – og en noget plaget sjæl – så skrev han også svært kringlet. Hvilket gør det krævende at få fuldt udbytte af alle de mange historier om, hvordan ufatteligt onde guddommelige væsener, deres kultister og tentakeludstyrede undersåtter gør deres bedste for at få has på os stakkels dødelige.

Et andet bud er den superspændende thriller Homecoming med bl.a. David Schwimmer (Friends, Band of Brothers), Catherine Keener (Being John Malkovich) og Oscar Isaac (Dune, Star Wars 7-9).

Homecoming handler om en noget uortodoks institution, der egentlig har til formål at hjælpe hjemvendte soldater med at vende tilbage til det civile liv, men hvor der også ligger en mere dunkel dagsorden bag. Podcastserien fik i øvrigt så stor succes, at den genopstod som tv-serie med bl.a. Julia Roberts i en hovedrolle.

Blandt andre gode podcasts på TimeOuts liste skal nævnes The Sandman – baseret på Neil Gaimans graphic novel af samme navn – samt den postapokalyptiske The Edge of Sleep.

På listen finder man også sci-fi serien DUST, som vi tidligere har omtalt her.

God lytter. Husk solcreme.