Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Stor krypto-bank går konkurs: Indestående krypto-værdier er fastfrosset

Værdier for over 5,5 milliarder dollar er i klemme.

Den store kryptobank Celsius Network Limited er det seneste offer i den verserende kryptokrak, som siden begyndelsen året har udraderet værdier for omkring 15.000 milliarder kroner.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Flere end 100.000 kreditorer risikerer nu at have værdier i klemme hos virksomheden, som konkursbegæres efter den amerikanske paragraf 11.

Kryptoplatformen havde indestående for 4,3 milliarder amerikanske dollar mod udeståender for 5,5 milliarder dollar, fremgår det af retsdokumenter vedrørende begæringen.

Celsius løb for en måned siden i likviditetsproblemer, hvilket betød at selskabet i afholdte brugere fra at hæve deres værdier på kryptoplatformen.

Det udløste den uregulerede kryptbank for et stormløb af brugere, der forsøgte at hæve indeståender. Kryptobanken vurderes til at at have haft indeståender for over 20 milliarder dollar, hvor der blev tilbudt indlånsrenter på helt op til 18 procent.

Tidligere på måneden måtte en anden krypto-platform, Voyager Digital, erklære sig konkurs ovenpå kryptokrakket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere