Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Sløjt Tesla-regnskab afslører: Elon Musk har solgt stort ud af bitcoin

Elon Musks bilselskab har solgt 75 procent af sin beholdning af den kriseramte kryptovaluta

Tesla løfter denne uge sløret for kvartalsregnskabet for andet kvartal 2022, hvoraf det fremgår at selskabets opsigtsvækkende satsning på kryptovalutaer er blevet reduceret markant.

Heraf fremgår det, at selskabet har afhændet bitcoin for 936 millioner dollar, knap syv milliarder kroner, hvilket svarer til omkring tre fjerdedele af selskabets beholdning af kryptovalutaen, som siden efteråret har oplevet et kurskrak.

I 2021 meldte selskabet i marts måned, at man ville tage imod bitcoin som valuta, mens der samtidig blev investeret i kryptovalutaer for 1,5 milliarder dollar. Godt en måned efter udmeldingen, trak selskabet dog den mulighed tilbage.

I dag er selskabets resterende kryptoværdier bogført til at være 218 millioner dollar.

I et investormøde ovenpå regnskabets præsentation pointerer Elon Musk at bitcoin-frasalget ikke skal ses som et ’slags dom over bitcoin’ men at frasalget sker for at styrke selskabets likviditet givet covid-relaterede nedlukninger i Kina, skriver tech-mediet The Verge.

Han påpeger samtidig, at selskabets beholdning af meme-kryptovalutaen dogecoin er bevaret.

Sløje regnskabstal

Selskabets øvrige regnskab indikerer, at Tesla døjer med at holde kedlerne i gang i forhold til sidste kvartalsregnskab.

Omsætningen er dykket 10 procent fra 18,7 til 16,9 milliarder dollar, mens en tredjedel af indtjeningen er skåret fra med et styrtdyk fra 3,3 milliarder til 2,26 milliarder.

Målt over det seneste år, er omsætningen dog vokset med 42 procent.

Lignende sløje tendenser ses i selskabets dækningsbidrag, der falder fra 32,9 til 27,9 procent i perioden.

Den største tilbagegang noteres i selskabets salg af grønne krediter, som blandt andre amerikanske og europæiske stater tilbyder for at elektrificere bilparken. Den indtægtskilde halveres fra 679 til 344 millioner dollar over det seneste regnskabstrimester.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere