Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Apple bliver sagsøgt for at udnytte dominans i markedet til at gavne eget betalingssystem

Tech-giganten Apple står overfor et søgsmål for at bruge sin dominerede markedsposition til at få brugere til at benytte Apple Pay frem for andet.

Apple bliver beskyldt for udnyttelse af sin dominerende markedsposition til at afværge konkurrence fra andre betalingskortudstedere ed Apple Pay på tech-gigantens mobiltelefoner.Det skriver BBC.

Sagen er indgivet i Californien, USA af Affinity Credit Union, en amerikansk kreditforening.

Ifølge anklagen "tvinger" Apple sine brugere, der bruger deres smartphones, smarwatch og tablets, til at bruge Apples egen wallet. Apple Pay, til kontaktløse betalinger, i modsætning til producenter af Android-baserede enheder, der lader forbrugerne vælge wallets, som Google Pay og Samsung Pay.

Det fremgår også, at Apple anklages for at forhindre forbrugere i at bruge konkurrerende mobile wallets.

Affinity Credit mener også, at Apple bruger sin position til at høste på gebyrfronten.

"Apples adfærd skader ikke kun udstedere, men også forbrugere og konkurrencen som helhed," meddeler Affinity Credit Union ifølge BBC og fortsætter:

"Hvis Apple stod over for konkurrence, kunne det ikke opretholde disse betydelige gebyrer."

Apple har ikke svaret på BBC’s henvendelse.

Målet med sagen er en uspecificeret erstatning og et stop for Apples påståede konkurrencebegrænsende adfærd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere