Artikel top billede

Apple indgår forlig på næsten 400 millioner efter sag om defekt tastatur

Techgiganten Apple indgår nu et forlig nu på 363 millioner efter en sag om et ødelagt MacBook-tastatur.

Apple har indgået en aftale om betaling af 363 millioner kroner ved retten i San Jose, Californien efter et gruppesøgsmål fra kunder, som påstod, at Apple havde sendt et tastatur ud til deres såkaldte ”butterfly ”-tastaturer til MacBooks på markedet velvidende, at de havde fejl.

Det skriver Reuters.

Kunder hævdede, at MacBook, MacBook Air og MacBook Pro-tastaturer led af klæbrige og ikke-reagerende taster, og at støv og snavs i små mængder kunne gøre det svært at skrive.

Endvidere mente kunderne, at Apple ofte leverer erstatningstastaturer med samme problem, nå kunder henvender sig.

Forliget dækker kunder, der har købt MacBook, MacBook Air og de fleste MacBook Pro-modeller mellem 2015 og 2019 i staterne Californien, Florida, Illinois, Michigan, New Jersey, New York og Washington.

Kundernes advokater forventer udbetaling på 2900 kroner til personer, der udskiftede flere tastaturer, 900 kroner til folk, der udskiftede ét tastatur, og 360 kroner til folk, der udskiftede tastaturhætter.

Kundernes advokatfirmaer, Girard Sharp og Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith, kan søge op til 109 millioner kroner for salærer. Disse vil blive trukket fra sejrspuljen på de 363 millioner kroner, skriver Reuters.

Det forliget skal nu godkendes af en dommer. Apple har ikke svaret på Reuters forespørgsel om en kommentar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere