Artikel top billede

Google fyrer AI-udvikler efter påstand om menneskeligt tænkende chatbot

I sidste måned dukkede en bizar sag op. En udvikler hos Google påstod, at selskabet havde udviklet en chatbot, som kan tænke og føle som en person. Nu er udvikleren fyret.

Udvikleren Blake Lemoine, som tilbage i juni påstod, at Googles LaMDA-chatbot kan tænke og føle med samme kapacitet som et menneskebarn, er nu blevet fyret fra Google.

Det skriver Reuters.

LaMDA står for language model for dialogue application, og bottens evne til at udtrykke noget, der i hvert fald på overfladen ligner menneskelige følelser, fik for nylig Google-udvikleren Blake Lemoine til at advare om, at chatbotten var blevet selvbevidst.

Derfor har han i et indlæg på blogplatformen Medium offentliggjort en række udskifter af samtaler, som han og en kollega har haft med botten.

I første omgang sendte Google Blake Lemoine på tvunget orlov, men nu er han fyret fra selskabet.

"Det er beklageligt, at Blake trods langvarigt engagement i dette emne stadig valgte at overtræde klare ansættelses- og datasikkerhedspolitikker, der inkluderer behovet for at beskytte produktinformation," sagde en talsmand for Google i en e-mail til Reuters.

Google har også afvist Blake Lemoines påstande om en selvtænkende chatbot.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere