Artikel top billede

Uber indrømmer at have dækket over kæmpe datalæk om 57 millioner passagerer og chauffører

Kørselstjenesten Uber har indrømmet at have dækket over et databrud, der berør 57 millioner personer.

Uber har ved retten i USA indrømmet at have dækket over et læk af data fra 2016, som berørte informationer om 57 millioner passagerer og chauffører. Indrømmelsen sker som en del af et forlig for at undgå strafferetlige anklager.

Det skriver Reuters.

Ved at indrømme, at kørselstjenestens personale ikke rapporterede lækket til de korrekte myndigheder, som ville have været US Federal Trade Commission. Uber ventede i stedet et år med at rapportere det efter tilgangen af en ny ledelse.

Anklager Stephanie Hinds fortalte ifølge mediet, at forliget med Uber om ikke at gå efter strafferetslige konsekvenser skyldes den nye ledelses hurtige undersøgelse og afsløringer og Ubers 2018-aftale med FTC (Federal Trade Commission) om at opretholde et omfattende privacy-program.

Uber samarbejder også med anklagemyndigheden i undersøgelsen af selskabets tidligere sikkerhedschef, Joseph Sullivan, i forbindelse med hans påstået rolle i at dække over datalækket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere