Artikel top billede

Netflix-filmen The Gray Man er bare det nyeste skud på stammen: 5 bud på spion-thrilles du bør se

De store streamning-giganter som Netflix, HBO og Disney+ prøver at lokke os indenfor med unikt indhold – og storfilm der ryger direkte online.

Seneste skud på stammen er Netflix The Grey man med Ryan Gosling i hovedrollen som agenten Six, der pludselig får sat en pris på sit hoved og nu jagtes over hele kloden.

Filmen har modtaget lidt lunkne anmeldelser, men det samme gør det danske sommervejr pt. Så hvis du i forvejen er abonnement så er den nok fin til en regnvåd aften i sommerhuset efter ungerne er blevet banket i Matador.

Men hvorfor stoppe der? For diverse filmtjenester rummer adskillige spion-thrillers, som hurtigt kan få familietiden til at flyve afsted.

Vores personlige liste kan du finde lige her – og ved at hoppe rundt på de forskellige tjenester burde være muligt at streame dem alle:

  1. Bourne-trilogien: De tre film som tvang James Bond til at stoppe klovneriet og genopfinde sig selv (ja, vi ved der er flere end tre. Men stop mens legen er god, et råd pengemændene bag desværre ikke tog)

  2. Munich: En gruppe palæstinensiske terrorister myrder israelske idrætsfolk ved olympiaden i München i 1972. Det skal hævnes: Koldt, metodisk og med store omkostninger for den lille gruppe af hævnere

  3. Dame, konge, es, spion: Ingen liste uden den ikoniske britiske forfatter le Carré (som selv i en kort periode arbejdede for efterretningstjenesten). Bøgerne om Smiley inklusiv Spionen der kom ind fra kulden er stadig læsværdige. Men filmen med Gary Oldman er tilpas brun og kuldslået til at vække minder om tiden før murens fald.

  4. Jagten på Røde Oktober: En atombevæbnet russisk ubåd forsvinder i 1984 og snart er både amerikanerne og russerne på jagt efter den. Værd at se, gense og gense igen selvom den ikke strengt taget er en spion-film. Men paranoiaen under den kolde krig er fint gengivet – og så er Sean Connery i sit es som russeren Marko Ramius.

  5. Bridge of Spies: Tom Hanks har perfektioneret rollen som den der sammenbidte ærlige ærkeamerikaner. Det viste han i da han kæmpede sig gennem Frankrig i Saving Private Ryan og som ubådsjagende kaptajn i Greyhound på Apple Tv+. I Bridge of Spies er han den uerfarne advokat som skal forsvare en sovjetisk spion midt i den kolde krigs varmeste periode.