Artikel top billede

IT-Universitetet har rekordoptag af kvinder – men der er stadig et stykke vej til målet

Flere kvinder end nogensinde før er blevet optaget på IT-Universitetet i København.

IT-Universitetet i København sendt tilbud om studieplads ud til 416 af de 1.768 ansøgere. Det er en nedgang i optaget på otte procent, hvilket skyldes en politik aftale om reducerede pladser.

Til gengæld stiger andelen af kvinder. I år søgte 615 kvinder ind på IT-Universitetets bacheloruddannelser. Det svarer til 35 procent – sidste år var andelen på 31 procent.

Ligeledes stiger andelen, når det kommer til optagelse.

Andelen af kvindelige ansøgere, der har fået tilbudt en plads på ITU, er steget til 38 procent. Sidste år udgjorde andelen af kvinder optaget på universitet 32 procent.

Det skriver ITU i en meddelelse.

"Vi er glade for at kunne byde alle vores kommende studerende velkomne, og det er i særdeleshed positivt at se, hvordan andelen af kvindelige studerende på ITU fortsat stiger. Vi uddanner it-specialister til at skabe værdi for samfundet, og hvis vi skal sikre, at teknologien afspejler og kan anvendes af alle, er det vigtigt, at vi udligner kønsforskellen og får endnu flere kvinder ud i it-branchen," siger studiechef fra ITU Lene Rehder i meddelelsen.

Der er dog stadig et stykke vej til ITU’s tidligere udmeldte mål. I 2018 blev det meldt ud, at universitetets mål er at 50 procent skal være kvinder, og således mangler der stadig 12 procentpoint.

Ville gerne optage flere

Selvom de nyligt optagne vækker glæde, er der også utilfredshed at spore over at måtte tage færre ind.

"Desværre har vi ikke lov at udbyde flere pladser på IT-Universitet frem mod 2030. Udmøntningen af den politiske aftale om udflytning af uddannelsespladser fra de store byer, som blev besluttet i marts 2022, har den konsekvens for os, at vi skal bevare status quo i antallet af pladser frem mod 2030," udtaler konstitueret rektor for ITU, Jens Christian Godskesen, i meddelelsen.