Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er feriedestinationerne med det hurtigste internet – så godt klarer Danmark sig

Få overblik over de europæiske destinationer, der har de hurtigste og langsomste internetforbindelser.

I de seneste måneder har du muligvis selv prøvet at sidde og se Tour De France på en hakkende mobilforbindelse i Sydeuropa.

Og det er der sandsynligvis en god grund til. Der er nemlig markante forskelle på internethastighederne i Syd- og Nordeuropa.

Det viser nye data fra Ookla, der løbende analyserer internethastigheder over hele kloden.

Ifølge Ookla er de nordiske hovedstader Oslo, Stockholm og København de europæiskes storbyer med de absolut hurtigste mobile internetforbindelser.

Her finder vi således lynhurtige download-hastigheder på henholdsvis 156,99 mbps, 136,74 mbps og 133,16 mbps.

Herefter er det er et stort spring ned til den portugesiske hovedstad Lissabon, der indtager fjerdepladsen med en gennemsnitlig downloadhastighed på 86,49 mbps umiddelbart foran den finske hovedstad Helsinki.

I bunden af opgørelsen over storbyerne finder vi i nævnte rækkefølge Istanbul, Rom, Dublin og Barcelona.

Surfer-destination har lynhurtigt net

Er du mere til solferie end storby ferie, så har Ookla også udformet en oversigt over de strand-destinationer med hurtigst internet.

Her er surfer-destinationen Biarritz i det sydvestlige Frankrig helt i top med gennemsnitlige download-hastighed på 155,65 mbps, mens det smukke Amalfi i Italien er helt i bund med en gennemsnitlig hastighed 31,40.

Den allerhurtigste hurtigste forbindelse i undersøgelsen finder vi dog nord for polarcirklen i det naturskønne Nordnorge.

Her har Tromsø, som bliver kategoriseret som en kultur-destination, en gennemsnitlig downloadhastighed på hele 251,52 mbps, mens Yerevan i Armenien indtager bundplaceringen med gennemsnitlig downloadhastighed på 24,11 mbps.

Danske Helsingør indgår også i opgørelsen over kultur-destinationener med en gennemsnitlig download-hastighed 80,41.

Overordnet set peger Ookla-tallen på en klar tendens, hvor de nordiske lande har de hurtigste mobile internet-forbindelse, mens vi i sydeuropæiske lande som blandt andet Italien finder de langsomste.