Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Kæmpe tysk erhvervsorganisation tvunget til at lukke ned for alle digitale tjenester efter hackerangreb

Den store tyske handelsorganisation med millioner af medlemmer er blevet lagt ned af et stort cyberangreb.

Den tyske erhvervsorganisation Deutscher Industrie- und Handelskammertag (DIHK) er blevet væltet omkuld af et kæmpemæssigt hackerangreb.

Organisationen har derfor måtte lukke ned for alle sine digitale tjenester, telefoner og e-mail-servere.

Det skriver Beepingcomputer.

DIHK er repræsentant for de 79 handels- og industrikamre i Tyskland, kamrene præsenterer så enkeltvis en række lokale virksomheder. Derudover har organisationen et netværk af 140 kamre i udlandet.

"DIHK repræsenterer handels-, industri- og servicesektoren i Tyskland. Dens medlemmer er de 79 handels- og industrikamre (IHK'er) med flere millioner virksomheder fra industri, handel og service - fra kioskejere til store koncerner," skriver organisationen om sig selv.

Erklæring fra DIHK

I en kort erklæring meddeler DIHK, at nedlukningen opfattes som en forholdsregel og en måde at give sine it-folk tid til at arbejde på en løsning og opbygge cyberforsvaret.

Visse tjenester til medlemsvirksomheder bliver gradvist gjort tilgængelige igen efter en grundig kontrol. Restaureringen er dog kun delvis lige nu.

"IHK-organisationen blev udsat for et massivt cyberangreb. Som en sikkerhedsforanstaltning blev alle internetforbindelser blokeret med det samme," skriver Michael Bergmann, general manager for DIHK i et LinkedIn-opslag, og han fortsætter:

"På nuværende tidspunkt kan vi ikke forudse, hvor længe foranstaltningerne vil være nødvendige. Vi står naturligvis personligt til din rådighed."

Bleepingcomputer skriver, at der ikke er mange detaljer, der e rkendte i sagen. Det vides ikke, hvem der står bag, hvad formålet er, eller om der er kompromitteret data – intet tyder dog på det sidstnævnte indtil videre.