Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft er i stormvejr efter donationer til abortmodstandere

Microsoft vil gerne hjælpe med at betale ansattes abortrejser, hvis det bliver ulovligt i deres stat, men techgiganten har samtidig doneret penge til politiske grupperinger, der er imod abort.

Techgiganten Microsoft var hurtige til at melde ud, at selskabet ville betale de ansattes abortrejser, hvis abort blev gjort ulovligt eller reglerne blev skærpet.

Det skete efter den efterhånden kendte Roe v. Wade-dom blev tilbagerullet, og abort dermed ikke var en forfatningsrettighed i USA længere.

Det viser sig dog, at Microsoft også har givet donationer til politikere, som er modstandere af abort, og som har kæmpet for at få fjernet abort som en forfatningsmæssig rettighed i USA.

Organisationen Center for Political Accountability (CPA), som arbejder med at skabe åbenhed, om hvordan virksomheder bruger sine politiske donationer og bidrag, har rapporteret, at techgiganten har doneret omkring 22 millioner kroner til republikanske organisationer, der i sidste ende arbejdede på at tilbagerulle Roe v. Wade-dommen.

Det skriver Bloomberg.

Det drejer sig om donationer til Republican Attorneys General Association og the Republican Governors Association i løbet af de senest 12 år.

Selvom så gamle donationer kan have været til andre lobbyindsatser, er Microsofts donationer ifølge CPA endt med at blive brugt af republikanske grupper til at vælge embedsmænd, der i sidste ende har udviklet anti-abortlovgivning.

Aktivistiske aktionærer vil blande sig

Nu vil Tulipshare, en investeringsplatform for privatinvestorer med et aktivistisk formål, kontakte Microsofts investor relations-afdeling og foreslå et aktionærforslag om mere gennemsigtighed vedrørende gaver og donationer til politiske formål.

Platformens direktør ser det som dobbeltmoralsk, at Microsoft vil betale abortrejser, men donerer til det modsatte formål.

"Du ser en masse virksomheder, der hopper på denne vågne markedsføringsmulighed for at tale imod noget, uanset om det er for at tiltrække flere rekrutter, for bare at indsætte sig selv i medierne, når deres politiske aktiviteter faktisk siger noget andet," sagde Jenna Armitage, CMO, Tulipshare.

Microsoft har tidligere droppet at donere penge til politikere i USA, som påstod, at Joe Biden vandt på et falsk grundlag, skriver Bloomberg, men i denne abortsag har Microsoft afvist at kommentere overfor mediet.