Artikel top billede

(Foto: Joe A. Kunzler Photo)

Satya Nadella og Jeff Bezos i sorg: Tom Alberg er død

Kondolencerne strømmer ind fra it-topchefer i nogle af verdens største selskaber efter, at den indflydelsesrige tech-investor Tom Albergs er afgået ved døden. Han spillede blandt andet en nøglerolle i skabelsen af Amazon.

Nogle af verdens mest indflydelsesrige tech-folk sendte i weekenden deres kondolencer, da det kom frem, at den indflydelsesrige amerikanske tech-investor Tom Alberg er død.

Tom Alberg var en af de første investorer i Amazon, og han stod i spidsen for venturekapitalselskabet Madrona Venture Group.

I midt-90’erne fik Amazon-stifteren, Jeff Bezos, hjælp fra Tom Alberg til at rejse de første millioner, der skulle finansiere den nye e-handelsforretning.

”Det er risikabelt,” sagde Alberg ifølge erhvervsmediet Bloomberg om Amazon til de andre potentielle investorer og tilføjede:

”Men Jeff mener det, og han er åbenlyst en kvik fyr og meget passioneret omkring det.”

Opbyggede tech-industrien i Seattle

Tom Alberg sad i bestyrelsen for Amazon i mere end to årtier frem til 2019, men udover sit engagement i Amazon har han ifølge Bloomberg hjulpet og rådgivet mange iværksættere i Seattle-området, hvor han selv stammede fra.

Ifølge The Seattle Times spillede Tom Alberg en hel central rolle i at forvandle Seattle, hvor både Amazon og Microsoft har deres hovedkvarter, til en decideret tech-hub.

Bloomberg oplyser, at Tom Alberg også var tidlig investor i selskabet Isilon System, der i 2010 blev købt af EMC for 2,25 milliarder dollar.

Bezos og Nadella sørger

Tom Alberg blev 82 år, og lørdag sendte blandt andet Jeff Bezos, Andy Jazzy og Microsoft-topchefen Satya Nadela deres kondolencer.

”Min ven og mange andres ven, Tom Alberg, er død. Han var en tidlig investor i Amazon og var en del af vores bestyrelse i 23 år. Tom var visionær, viduderlig og en god mand. Jeg var heldig, at du var en del af mit liv, Tom Jeg vil savne dig inderligt,” skriver Jeff Bezoz på Twitter.

Satye Nadella roser i et Tweet Tom Albergs indflydelse på både tech-industrien og lokalområdet i det nordvestlige hjørne USA.

”Jeg er meget ked af at høre, at Tom Alberg er gået bort. Gennem sit arbejde, vision og humanisme, havde han en dyb indflydelse på vores branche og lokalområde. Min dybtfølte kondolencer går til hans familie, og de folk han havde kær. Hvil i fred, Tom,” skriver Satya Nadella.