Artikel top billede

Foto: 7-Elevens nyåbnede selvbetjeningsbutik i Københavns Lufthavn (Foto: Lars Jacobsen)

7-Eleven ramt af kæmpe it-nedbrud – muligt hackerangreb holder alle danske butikker lukket

Nærbutikskæden 7-Eleven er ramt af et stort nedbrud, og kæden mistænker et hackerangreb. Alle butikker i landet er lege nu lukket.

Kæden 7-Eleven, som er kendt for at være at finde ved blandt andet togstationer, tankstationer og gadehjørner rundt i landets byer er lagt ned af et digitalt nedbrud.

Derfor er alle kædens butikker lige nu lukket, da personalet ikke kan benytte kasseapparaterne og generelt ikke kan modtage betaling.

Det oplyser 7-Eleven DK i et opslag på Facebook.

"Vi har desværre mistanke om, at vi er blevet udsat for et hackerangreb i dag mandag 8. august 2022," skriver 7-Eleven DK i opslaget som fortsætter:

"Det betyder, at vi ikke kan benytte kasser og/eller modtage betaling. Vi holder derfor butikkerne lukket, indtil vi kender omfanget."

Kæden oplyser til BT, at man håber på, snart at kunne åbne igen.

"Vi håber naturligvis, at vi snart kan åbne butikkerne igen," skriver butikskæden i et svar til mediet.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra 7-Eleven, men selskabets presseafdeling henviser blot til udmeldingerne på Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere