Artikel top billede

(Foto: Google)

Google ramt af nedbrud efter eksplosion i datacenter: Flere tilskadekomne

Googles tjenester ramt af uregelmæssig drift efter eksplosion i datacenter. Flere teknikere alvorligt kvæstede.

Det har angiveligt været en eksplosion i et af Googles store datacentre, der var årsagen til, at en række af Googles tjenester mandag blev ramt af nedbrud og ustabilitet.

Nedbruddet blev registreret af Downdetector mandag, hvor det pludselig væltede ind med meldinger i titusindvis om, at blandt andet Google Search ikke var tilgængelig, mens Gmail kørte ustabilt.

Efter nogle timer faldt antallet af meldinger brat.

Nu ser det ud til, at meldingerne kom cirka samtidig med, at Googles store datacenter i Council Bluffs i den amerikanske delstat Iowa blev ramt af en stor eksplosion.

Ifølge et lokal politi-scanner medie indrapporterede Google eksplosionen i datacenteret, som ligger på adressen 10410 Bunge Avenue i Council Bluffs.

“Adskillige tilskadekomne. Mange brandskader,” lød meldingen.

Den lokale tv-station Ketv Omaha melder om tre alvorligt tilskadekomne.

Google har endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt der er nogen konkret sammenhæng mellem eksplosion og nedbrud.

Ifølge The Register er det sandsynligt, at nedbruddet har været en direkte konsekvens af, at Google har omdirigeret trafik og workloads fra det ramte datacenter til andre af sine datacentre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere