Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

7-Eleven bekræfter: Vi er ramt af stort ransomware-angreb

Det var et ransomware-angreb, der mandag morgen ramte 7-Eleven, bekræfter selskabet. “De kriminelle har tiltvunget sig adgang til netværket og låst systemerne,” lyder det.

Det var et ransomware-angreb, der mandag morgen ramte 7-Eleven og som fik selskabet til at lukke samtlige sine omkring 175 butikker i Danmark.

Det bekræfter 7-Eleven nu i sin første længere besked om forløbet.

“Der er tale om et såkaldt ransomware-angreb, hvor de kriminelle har tiltvunget sig adgang til netværket og låst systemerne. Sagen håndteres i samarbejde med politiet,” meddeler selskabet.

Det er netop kommet frem, at 7-Eleven i kølvandet på angrebet mandag morgen modtog et krav om betaling af en løsesum på en million dollar betalt i kryptovalutaen xmr.

7-Eleven meddeler, at selskabet meldte angrebet til politiet mandag morgen og nu samarbejder med det, der kaldes for ‘eksterne it-eksperter’ om at komme til bunds i sagen.

Angrebet ramte ikke mindst 7-Elevens kassesystemer.

7-Eleven er nu gradvist ved at komme på fode igen. I de første butikker, der blev åbnet, var det dog ikke muligt at anvende betalingsterminaler, men alene muligt at betale med kontanter eller MobilePay.

7-Eleven har i skrivende stund åbnet omkring 110 af sine cirka 170 butikker i Danmark. Selskabet meddeler, at intet tyder på, at hverken leverandører, kunder eller øvrige samarbejdspartnere er blevet ramt af angrebet.

“7-Eleven kommer for nuværende ikke til at gå i yderligere i detaljer om efterforskningen, omfanget og konsekvenserne af angrebet,” meddeler selskabet.