Artikel top billede

7-Eleven har modtaget trussel med krav om løsesum på en million dollar

7-Eleven har modtaget krav om udbetaling af en million dollar for at få låst op for krypteret data.

Det ser ud til at være et ransomware-angreb, som 7-Eleven mandag blev ramt af, og som førte til, at alle landets 7-Eleven-butikker og betalingssystemer omgående blev lukket ned.

Det skete i kølvandet på, at 7-Eleven angiveligt modtog en truende besked, hvor en ukendt hacker eller -gruppe gjorde det klart, at det var lykkedes at kryptere mange af 7-Elevens computere og servere.

For at få låst det op skulle 7-Eleven punge ud med en million dollar betalt i kryptovalutaen xmr (Monero).

Det skriver Nordjyske, der er kommet i besiddelse af den trussel, som angiveligt er sendt til 7-Eleven.

"I will help you to unlock all the data of your company. If we don´t receive xmr in five days, we will throw away the private key, you will never be able to decrypt these documents. If you have any questions please contact..."

7-Eleven har ikke bekræftet, om beskeden er korrekt, men Nordjyske skriver, at det har fået beskeden fra en ansat i en 7-Eleven-butik.

Det står ikke klart, om 7-Eleven, hvis det har modtaget et sådan krav om løsesum, har indvilliget i at betale det.

Flere butikker åbne igen

Tirsdag aften kunne kæden meddele på Instagram, at hver tiende butik nu er åben.

Det formodede hackerangreb har betydet, at medarbejderne ikke har kunne benyttede kasserne eller modtage betalinger, men i 18 ud af kædens 176 butikker har det alligevel været muligt at åbne ved at tage alternative løsninger som eksempelvis Mobilepay.

"Desuden kører en række andre 7-Eleven-butikker på lokale driftsløsninger, og de er derfor ligeledes åbne for betjening. Der kan trygt handles i alle 7-Eleven-butikker, der er åbne, og vi håber på forståelse ved en eventuel længere betjeningstid end normalt," oplyser kæden på Instagram.