Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

USA klar med kæmpe-dusør på hackerne bag ransomware-angrebet på danske Support-it

Kan du komme med afgørende oplysninger om medlemmer af hackergruppen Conti, så kan du muligvis indkassere en dusør på 72 millioner kroner.

Den amerikanske regering udlover nu en kæmpe dusør på 10 millioner dollar eller lige knap 72 millioner kroner til folk, der har informationer om personerne bag ransomware-gruppen Conti.

Conti-gruppen menes blandt andet at stå bag et angreb mod den danske it-virksomhed Support-it, som fik 200 danske ejendomsmæger til at gå i sort.

Det vurderes, at gruppen samlet har indkasseret 1,3 milliarder kroner fra mere end 1.000 angreb mod organisationer over hele verden.

Ifølge det amerikanske tech-medie Wired er de amerikanske myndigheder med dusøren blandt andet på jagt efter oplysninger om Conti-medlemmernes navne, bopæl samt ferie og rejseplaner.

Det vurderes, at mange af Conti-gruppens medlemmer har forbindelse til Rusland, og at mange af medlemmerne enten opholder sig i Rusland eller i lande tæt på Rusland.

Udpeger fem personer

De amerikanske myndigheder har udpeget fem personer, der menes at udgøre kernen af gruppen. De fem personer går under navnene ”Target”, ”Tramp,” ”Dandis”, ”Professor” og ”Reshaev.”

De amerikanske myndigheder har desuden for første gang offentliggjort et billede af en af de formodede medlemmer af Conti i en video, som er blevet publiceret på Twitter.

"Det er første gang, at den amerikanske regering offentligt har identificeret et Conti-medlem," oplyser en anonym person fra det amerikanske udenrigsminister til Wired.

Den amerikanske regerings dusør-program Rewards for Justice blev i første omgang lanceret med henblik på at skaffe informationer om terrorister, men programmet er gennem den seneste tid også begyndt at udlove dusør for tip om hackere.

Tidligere er der også blevet udlovet en dusør til folk, der kunne komme med afgørende oplysninger hackergruppen REvil.